Risolto haalt een miljoen euro op

3 februari 2020
Risolto haalt een miljoen euro op

De Gentse FinTech startup Risolto haalt 1 miljoen euro op voor de verdere ontwikkeling van haar facturatie- en credit management platform.

De Gentse Fintech startup Risolto heeft 1 miljoen euro opgehaald bij diverse business angels. Dat geld wil het gebruiken voor de verdere ontwikkeling van haar facturatie- en credit management platform. Risolto bood tot op heden voornamelijk credit management diensten aan. Die opgedane kennis en ervaring bundelt de startup nu in een AI-gedreven totaaloplossing die organisaties in staat stelt om hun facturen zelf beter, sneller en slimmer op te volgen. Het Risoltoplatform is een stap naar datagedreven en gepersonaliseerd facturatie- en debiteurenbeheer.

“We zijn gestart met de ontwikkeling van het platform omdat we vaststelden dat het facturatie- en invorderingsproces binnen veel organisaties nog steeds erg versnipperd is. Vaak werken ze met verschillende tools. De opvolging zit ook verspreid bij verschillende afdelingen en externe partners. Daardoor gaat er heel wat waardevolle informatie verloren. Zo kan je niet echt persoonlijk, efficiënt en klantvriendelijk werken. Risolto biedt een totaaloplossing aan: vanaf het verzenden van de factuur met kanaaloptimalisatie, over gebruiksgemak bij de betaling, tot en met het nemen van gerechtelijke stappen.”, aldus Joannes Verbeke, co-founder en managing director bij Risolto.

Risolto past innovatieve marketingtechnieken toe op credit management processen. Door gepersonaliseerde communicatie en optimaal gebruiksgemak gaan mensen vlotter betalen. Risolto verzendt facturen via het geprefereerde communicatiekanaal van de eindklant en optimaliseert het gebruiksgemak van alle elektronische facturatievormen, waaronder PEPPOL. E-facturatie is de eerste en noodzakelijke stap om het credit management proces datagedreven uit te voeren.