Sale & Lease Back van vrachtwagens

1 december 2020
Tekst
Partner Content
Sale & Lease Back van vrachtwagens

In de huidige economische context kunnen bedrijven hun financiële positie aanzienlijk versterken door hun vrachtwagenvloot te verkopen en dan te leasen. Fraikin, marktleider in de operationele vrachtwagenlease, brengt die oplossing onder de aandacht door middel van de Sale & Lease Back formule.

“In een dalende conjunctuur is financiële stabiliteit een beslissende factor voor de toekomst van bedrijven. ‘Cash is king’ is dan het motto. Fraikin biedt hier een mogelijke oplossing met een Sale & Lease Back formule: bedrijven kunnen hun vloot aan ons verkopen en terug leasen in een van onze operationele leasing-formules. Op deze manier neemt Fraikin het volledige beheer van het wagenpark over en komen er voor onze klanten extra liquiditeiten vrij. Bedrijven kunnen het vrijgekomen kapitaal op hun beurt gebruiken om nieuwe opportuniteiten en ontwikkelingen te financieren. Zo kan er voluit worden ingezet op strategische beslissingen en op de relance die zal volgen op de crisis.

Tegenover de Sale & Lease back formule staat dan een maandelijkse huurprijs voor de leasing van de voertuigen. Fraikin biedt zo extra zekerheden en volledige ontzorging op operationeel en financieel vlak. Financiële directeurs kunnen daarenboven uitkijken naar een volledig stabiel kostenplaatje voor de komende jaren”, zegt Dieter Slowack, Finance manager van Fraikin Benelux.

You drive we care

Eens de voertuigen zijn opgenomen in een operationele leasingformule, wil Fraikin bedrijven ontzorgen van alle opvolging en administratie die komt kijken bij het operationeel beheer van een vloot. Het aanbod van de Fraikin richt zich in de eerste plaats op ondernemingen waarvoor het transport een essentieel gegeven is maar niet hun core business. Fraikin kan voor hen een volledig pakket aan diensten aanbieden met daarin de financiering van de voertuigen, maar ook de verzekering, onderhoud, vervangwagens, telematica-oplossingen, enzovoort. En dat alles met één factuur.

Dankzij de ontzorging en het vrijmaken van extra liquiditeiten kunnen bedrijven inspelen op nieuwe opportuniteiten.

Daarenboven heeft Fraikin voertuigen ter beschikking voor korte-termijnverhuur. Die bieden een snelle oplossing bij extra noden en piekperiodes. “Het pakket aan diensten kunnen onze klanten helemaal zelf samenstellen. Een maximale dienstverlening biedt hun de grootste gemoedrust. De flexibele invulling van de operationele leasing op maat van de klant zelf is een hoeksteen van onze commerciële propositie en dit volledig merkonafhankelijk,” zegt Dieter Slowack.

Sale & Lease Back - Fraikin