Privacyverklaring

#SamenSterk: Rombit, wearable devices garanderen afstand tussen werknemers

19 mei 2020
Tekst
Partner Content

BNP Paribas Fortis ondersteunt bedrijven in de strijd tegen het Coronavirus

Het Antwerpse technologiebedrijf Rombit ontwikkelde een veiligheidsarmband voor werknemers in havens en industriële omgevingen. Die waarborgt social distancing, maar doet ook aan contact tracing bij eventuele coronabesmettingen.

Al sinds 2012 ontwikkelt Rombit digitale toepassingen voor maritieme bedrijven, haventerminals, industriële fabrieken en bouwwerven. De soft- en hardwareoplossingen hebben als doel de operationele activiteiten efficiënter, veiliger en dynamischer te laten verlopen. Met het oog op social distancing lanceerde het bedrijf nu een slimme armband: de Romware Covid Radius.

“Deze wearable garandeert anderhalve meter afstand”, legt CEO John Baekelmans uit. “Komen twee werknemers te dicht bij elkaar, dan geeft die een waarschuwing. Dankzij contact tracing kan een preventieadviseur of vertrouwenspersoon ook nagaan met welke collega’s een besmette medewerker in contact kwam. Daarbij is zijn privacy voor honderd procent gegarandeerd. Dat is uniek.”

Enorme interesse

De Romware Covid Radius is een variatie op de bestaande Romware ONE: een armband die een twintigtal veiligheidsfuncties verzamelt, waaronder toegangscontrole, een lokalisatiesysteem bij incidenten en een alarm bij naderende voertuigen. In amper twee weken optimaliseerde Rombit een afgeleide oplossing die veilig werken in coronatijden faciliteert.

“Er loopt een uitgebreide test van de Romware Covid Radius in de Antwerpse haven”, zegt John Baekelmans. “Daarna volgt de uitrol naar andere bedrijven. Zij zullen onze veiligheidsarmband integreren in hun ‘new way of working’. De binnenlandse en internationale interesse is alvast enorm. Momenteel praten we met enkele zeer grote spelers in de industriële sector.”

Bedrijven zullen onze veiligheidsarmband integreren in hun ‘new way of working’.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Inspelend op de grote belangstelling in de Romware Covid Radius, heeft Rombit zijn productie intussen al gevoelig opgedreven. CEO Baekelmans verwacht ook een toenemende nood aan kortetermijnfinanciering. “Een nauwe samenwerking met je kredietgever is dan essentieel”, stelt hij. “Aan BNP Paribas Fortis hebben we alvast een goede partner.”

“Rombit maakt deel uit van de Innovation hub van BNP Paribas Fortis”, zegt relatiebeheerder Conchita Vercauteren. “Daarin ondersteunt de bank innovatieve start-ups en scale-ups die bijdragen tot een betere samenleving. Het feit dat Rombit zijn coronaoplossing zo ruim mogelijk wil verspreiden tegen een zo laag mogelijke prijs, getuigt duidelijk van maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Aan BNP Paribas Fortis hebben we een goede partner.

Meer in het topic: