Privacyverklaring

Solvay geeft medewerkers 10 % korting op eigen aandelen in 2022

13 december 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Solvay Pictures

Solvay opent een programma dat werknemers aanmoedigt om aandelen te verwerven tegen een korting van 10 procent. Het programma moet een eigenaarsmentaliteit bevorderen en medewerkers dichter betrekken bij de prestaties van de groep.

Solvay kondigt vandaag aan dat het een programma lanceert dat alle 23.000 medewerkers in 64 landen wereldwijd en in elke salarisschaal, toelaat om aandelen te verwerven van Solvay. Ze krijgen een korting van 10 procent en na twee jaar krijgen deelnemers recht op een gratis aandeel per drie aandelen die ze in hun bezit hebben.

“Aangezien Solvay geeft om zijn medewerkers, willen we hen ook als aandeelhouders met alle privileges op stemrechten en dividenden”, zo zegt ceo Ilham Kadri (foto). De groep met een notering in Brussel (Euronext Brussels) en Parijs (SOLB) wil zijn medewerkers zien handelen als ondernemers en eigenaars zodat ze vanuit een breder perspectief kansen grijpen om de groep “te transformeren en om samen superieure, verantwoordelijke en duurzame waarde te creëren.”

Ilham Kadri noemt het programma ‘historisch’ en het eerste in zijn soort sedert het bedrijf in 1967 naar de beurs ging. “De uitvoering wordt verwacht in de tweede helft van 2022 en het zal om maximaal 250.000 aandelen gaan.”

Solvay (1863) is een ontwikkelaar van oplossingen die producten veiliger, schoner en duurzamer moeten maken in huishoudens, voeding, consumentengoederen, vliegtuigen, auto’s, batterijen, slimme toestellen, zorg, water en luchtzuivering. Solvay is vandaag naar eigen zeggen top 3 voor de meeste van zijn activiteiten, samen goed voor netto verkopen van €9 miljard (2020).

Meer in het topic: