Privacyverklaring

Stijging cloud boekhouding door coronacrisis

31 maart 2020
Tekst
Peter Ooms

Na enkele weken lockdown stijgt het aantal gebruikers van de digitale boekhouding in bedrijven. Daarnaast willen bedrijfsleiders veel sneller zicht krijgen op hun resultaten en forecasts. Daarvoor zijn dagelijkse digitale boekingen nodig.

“Volgens mijn inschatting heeft die stijging te maken met het gedwongen thuiswerken. Commerciële mensen bereiden zich nu voor op de periode wanneer ze weer de baan op kunnen. Dan willen ze een actuele analyse maken op basis van de recentste gegevens. Daarvoor willen ze toegang tot de boekhouding. Daarnaast willen bedrijfsleiders in kleine bedrijven niet langer drie maanden wachten om een inzicht te krijgen in hun inkomsten en kosten. Ze beseffen dat alleen een gedigitaliseerde boekhouding met een dagelijkse verwerking van de facturen een goed inzicht kan geven. Daarop kunnen ze ook forecasts en prognoses bouwen,” zegt Alex Dossche, managing director van Sage Belux

22 procent meer gebruikers per dossier

“We zien momenteel een opmerkelijke shift naar de cloud in de boekhouding van onze bedrijven”, verklaart Alex Dossche,. “Op slechts enkele dagen tijd nam het aantal unieke gebruikers bij onze kmo-klanten met maar liefst 22% toe. Terwijl het aantal abonnementen op Sage BOB bij accountants steeg met 12%. Zo lijkt Corona bij veel ondernemingen voor een noodgedwongen versnelling in de digitale transformatie te zorgen. Bij Sage staan we dan ook klaar om onze kmo’s en boekhouders daarin te begeleiden tijdens deze uitzonderlijke en onzekere periode.”

“Ook wij zagen bij ons cliënteel een toename van 19% in de clouddossiers. We merken dus dat bedrijven naar oplossingen en transparantie zoeken”, bevestigt Katy Styfhals. Zij is bestuurder bij Finivo Accountancy, dat al jarenlang met Sage-software werkt. “Ook in deze crisistijden moet de boekhouding immers bijgehouden worden. De cloud biedt in dat opzicht natuurlijk een heel aantal voordelen die nu eens zo waardevol zijn voor kmo’s: flexibiliteit, interoperabiliteit en een duidelijke, real-time kijk op de cijfers. Bovendien kunnen cloudoplossingen snel geïmplementeerd worden en vergemakkelijken ze uiteraard thuiswerk.”

Meer in het topic: