Supply Change neemt vliegende start

2 juni 2021
Tekst
Partner Content
Supply Change neemt vliegende start

Op 1 juni ging het nieuwe bedrijf Supply Change van start. Het ontstond uit een gespecialiseerde afdeling van Joos Consulting en zal als onafhankelijk zusterbedrijf supply chainconsulting aanbieden aan klanten uit de industrie, retail en logistiek.

“De vraag naar gespecialiseerde consultants stijgt heel snel. Bij de bestaande klanten van Joos Consulting – die in de eerste plaats op zoek zijn naar financiële expertise – kwam er steeds meer interesse voor profielen die zich willen omscholen in functie van supply chains. Al snel volgde een aparte afdeling. Die is gegroeid tot vijftig consultants. De opportuniteit is er nu om dat departement te verzelfstandigen, de markt te bewerken met een eigen merk en eigen aanpak en zo verder te groeien”, zegt senior loyaltymanager Véronique Lievens van Supply Change. Zij komt aan het hoofd van de organisatie, samen met Krissy Diels.

Het jonge bedrijf neemt een vliegende start en werft volop gespecialiseerde profielen aan. “Tegen eind dit jaar willen we het personeelsbestand naar zestig brengen. Ons doel is om het hele palet aan profielen in huis te hebben: van pas afgestudeerden tot en met heel ervaren consultants. De vraag van de klanten gaat duidelijk meer in de richting van senior profielen. Die bieden wij ook aan.”

Bedrijven vragen goede opleiding

Bedrijven willen hun supply chainprocessen optimaliseren en zijn op zoek naar ondersteuning. De vraag uit de markt groeit. Bedrijven vragen consultants met een goede opleiding, een groot analytisch vermogen gecombineerd met een synthetische visie op het hele proces van begin tot eind. “We merken ook dat de interesse van jonge mensen voor deze studierichtingen groeit. Zowel binnen de hogescholen als de universiteiten stijgt het aantal inschrijvingen. Nu zijn er speciale masters, banaba’s en manama’s, en we hebben intussen al verschillende medewerkers die in Maastricht en Rotterdam hun master haalden. De studenten in de richtingen TEW, handelsingenieur of handelswetenschappen hebben vaak eenzelfde basisopleiding genoten en specialiseren zich via de major of minor. Daarnaast staan we open voor consultants die pas na verloop van tijd de overstap willen maken van de financiële functie naar supply chain.”

Supply Change ziet het enthousiasme voor de thematiek groeien. Op het laatste jobevent dat de afdeling organiseerde, was de opkomst voor de supply chainfuncties zeer groot. Toch is het een uitdaging om voldoende gespecialiseerde consultants aan te trekken. Met name de supply chainplanners zijn heel moeilijk te vinden. “Wij zijn ervan overtuigd dat dit met de oprichting van het aparte bedrijf, met een eigen naam en werking, steeds beter zal lukken.”

“Zelfs tijdens de moeilijkste coronamaanden zijn wij als familiebedrijf erin geslaagd om iedereen aan boord te houden en niemand op tijdelijke werkloosheid te zetten. Deze unieke benadering geeft ons nu een competitief voordeel. We krijgen beduidend meer spontane sollicitaties binnen”, besluit Véronique Lievens.

Drie vormen van training

Véronique Lievens maakt duidelijk dat de jongere profielen snel worden opgeleid. “We zorgen op drie manieren voor training. Ten eerste on the job, dat is de beste manier om snel nieuwe materie te leren verwerken. Daarnaast zijn er interne en externe opleidingen. Tijdens de coronacrisis waren externe opleidingen niet nodig, maar we bleven wel zorgen voor trainingsmomenten waarbij de meer ervaren consultants hun jongere collega’s lesgaven over projectmanagement, technologie zoals SAP en andere thema’s.

Meer weten over Supply Change? Bezoek hier de website.