Privacyverklaring

Team n Time lonkt naar Amerikaanse markt

31 januari 2023
Tekst
Christine Huyge

Team n Time heeft een financieringsronde ter waarde van 650.000 euro afgerond dankzij leden van BAN Flanders, The Harbour en Vlaio. Voor de jonge Vlaamse onderneming is dit de brug naar een grotere investeringsronde.

Het kapitaal helpt Team n Time om zijn product te verfijnen en extra omzet te genereren. Het bedrijf maakt een cloud-gebaseerde software waarmee ziekenhuizen de allocatie van hun personeel afstemmen op de sterk variabele zorglast. Ceo Brecht Thijs: “Er staat een grote product roadmap klaar om te evolueren van oplossing voor werklastbeheer naar een platform voor integraal capaciteitsmanagement. Om dit te realiseren, hebben we meer fondsen nodig en kijken we naar venture capital. We realiseerden ons dat we nog niet rijp waren voor dergelijke investeerders. Daarom gingen we op zoek naar brugfinanciering.”

Van nabij betrokken

Na een intense oefening met BAN Flanders wist Team n Time de nodige fondsen op te halen om de komende periode te overbruggen. Brecht Thijs benadrukt het belang van de angels: “Wij hebben waardevolle steun gekregen van de ondernemende investeerders. Een van onze angels is arts-chirurg en van nabij betrokken bij de problematiek. Onder de angels zitten voorts financiële experts die ons alert houden op het vlak van omzet en cashflow, alsook ondernemers die je situatie beter begrijpen dan wie ook. Uiteraard hebben de angels samen enorme netwerken, wat onze contacten met allerhande stakeholders ten goede komt.”

Uitbreiding team

Team n Time breidt in het kader van de financieringsronde zijn kernteam uit. De onderneming beoogt onder meer een chief product manager te rekruteren om de SaaS-oplossing verder te ontwikkelen. Het gaat ook partnerships aan met grote medtech-spelers om haar go-to-market te faciliteren. Team n Time heeft de ambitie om internationaal te gaan en de standaard te worden in zijn niche. “Met name de gigantische markt in de Verenigde Staten lonkt”, klinkt het bij Brecht Thijs.

Oorsprong

Het bedrijf is een spin-off van het Mechelse Calidos, sinds 2006 ontwikkelaar van IT-oplossingen voor de ziekenhuissector. Het idee voor een workloadoplossing bleek beloftevol. Bij de overname van Calidos door Octo Reef in 2018, was voor de partners het potentieel al duidelijk en werd Team n Time intern ondergebracht bij een projectteam. De eerste versie van het product wist op korte tijd zes grote ziekenhuizen te overtuigen.