Tim Dehaes is cfo van Guardsquare

29 maart 2021
Tim Dehaes is cfo van Guardsquare

Tim Dehaes is sinds februari dit jaar cfo van Guardsquare. Tot dan trad hij voor het bedrijf op als vice-president finance, met vooral oog voor de operationele processen in de financiële afdeling.

Tim Dehaes werkte tot voor kort samen met Jurgen Ingels, die als medeaandeelhouder ook de rol van cfo waarnam. Jurgen Ingels legt voortaan de focus op zijn taak als bestuurder. Daarmee is de baan vrij voor Tim Dehaes om de strategische rol op zich te nemen. “De overgang was al gepland sinds ik hier begon en is bijzonder vlot verlopen. Uiteindelijk is het sneller gegaan dan ik had gedacht. Ik zat al een tijd in het executive team en in de raad van bestuur gaf ik toelichting over de financiële cijfers. In februari is die verantwoordelijkheid geformaliseerd”, zegt Tim Dehaes.

Organische groei

Guardsquare is een Belgische scale-up, gespecialiseerd in het beveiligen van mobiele apps. Heidi Rakels (bronzen medaille judo op de Olympische Spelen 1992) en haar man Eric Lafortune startten het bedrijf in 2014. Guardsquare heeft intussen kantoren in Leuven, Boston, Ottawa en sinds eind vorig jaar ook in München. Het bedrijf verkoopt zijn software wereldwijd volgens een software as a service-model. De ontwikkeling van de software gebeurt in Leuven. Het bedrijf mikt op organische groei en overnames en wil die strategie verderzetten. “Met de covidcrisis is het heel moeilijk om een bedrijf goed te evalueren. Daarvoor moet je ter plaatse geweest zijn. Dat kan pas weer als de pandemie onder controle is. Intussen focussen we op de organische groei”, aldus Tim Dehaes.