Tom Meuleman verkozen tot nieuwe voorzitter IBR

2 mei 2019
Tom Meuleman verkozen tot nieuwe voorzitter IBR

De algemene vergadering van IBR heeft heeft Tom Meuleman (PwC) verkozen tot nieuwe voorzitter van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR).

Hij volgt daarmee Thierry Dupont (RSM Belgium) op, wiens driejarig mandaat ten einde liep. De nieuwe ondervoorzitter wordt Fernand Maillard (Maillard, Dethier & Co).

De Algemene Vergadering verkoos ook een nieuwe Raad, samengesteld uit zeven Nederlandstaligen en zeven Franstaligen. De raad zal het beheer en de toekomststrategie van het Instituut voor de komende drie jaar zal uitstippelen.

Tijdens zijn toespraak legde de kersverse voorzitter de nadruk op het promoten van het beroep. Hij wil blijven benadrukken wat de essentiële rol is die de bedrijfsrevisor speelt ten behoeve van zijn klanten en van de economie. “Door hun deskundigheid, onafhankelijkheid en professioneel-kritische instelling, creëren ze een klimaat van vertrouwen. Dat is onmisbaar voor een goed functionerende economie”.

Verder wil hij ook een prioriteit maken van de relatie met de politiek. “Ik zal beleidsmakers attent te maken op de gevolgen die hun beslissingen voor de economie kunnen hebben. Als auditors die handelen in dienst van het algemeen belang, kunnen wij als onafhankelijke experten een onpartijdig standpunt over wetgevende initiatieven geven”