Unpaid wint de Credit management Innovation Award 2019

22 november 2019
Unpaid wint de Credit management Innovation Award 2019

Gisteren werd in de Leuvense Brabanthal, naar aanleiding van de CreditExpo, de Credit Management Innovation Award uitgereikt. Deze award, een initiatief van het Instituut voor Kredietmanagement (IvKM), is een prijs die innovatie in de creditmanagement sector beloont. Dit jaar ging de award naar het Gentse Unpaid.

“De Jury was vooral gecharmeerd door de combinatie van enerzijds de juridische aanpak uit de advocatuur en anderzijds de sterke focus op het ondernemerschap.” Dat vertelt professor Ludo Theunissen, voorzitter van de jury en van het IvKM.

Unpaid is een legal tech bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het innen van onbetaalde en onbetwiste B2B facturen. Om dit snel en efficiënt te doen ontwikkelde het bedrijf een 100% online platform. Dat stelt bedrijven in staat hun dossier eenvoudig online in te dienen en op te volgen. Een bedrijf hoeft dus niet langs de rechtbank te passeren, recupereert alle kosten bij de uitbetaling en verliest geen kostbare tijd.

“Unpaid heeft een permanente focus op innovatie” vertelt Dirk Dewulf, General manager en vennoot van Unpaid. “Naast onze focus op de gebruikerservaring voegen wij ook steeds nieuwe toepassingen toe. Zo werd recent een real-time kredietanalyse toegevoegd waardoor ondernemers de haalbaarheid van het dossier beter in kunnen schatten” we leggen momenteel ook de laatste hand aan onze internationalisatie.“ vult oprichter Jeroen De Man aan. Tegen begin december zullen ook buitenlandse bedrijven het Unpaid platform kunnen gebruiken om dossiers in te dienen.

Beide ondernemers zijn erg blij met deze award. “Een dergelijke bekroning is altijd super motiverend om te ontvangen. Zeker als die komt van professionals uit de sector zoals hier het geval is.”