Privacyverklaring

Visma neemt Beeple over

7 oktober 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Karel Rabaut (Beeple)

Visma, specialist in bedrijfsgerelateerde cloudoplossingen, heeft de Belgische tech-scale-up Beeple overgenomen. Beeple is een plannings- en communicatietool waarmee klanten flexibele werknemers met wisselende shiftroosters inplannen.

Karel Rabaut en Nathan Samson hadden bij de oprichting van Beeple in 2016 vooral de uitzendwereld op het oog. Visma gaat ervan uit dat planning in veel bedrijven intussen even cruciaal geworden is als de klassieke hr-blokken die te maken hebben met rekrutering en payroll. Beeple verbindt als een centraal platform verschillende stakeholders, zoals een uitzendkantoor, een klant en een uitzendkracht. Het bedrijf maakt zich sterk dat verschillende personen tegelijk in het systeem kunnen werken en automatisch complexe factoren zoals statuten in de verwerking kunnen opnemen.

Beeple telt een dertigtal werknemers en bedient uitzendkantoren, maar ook organisaties in de retail, de horeca en de zorgsector. De tool heeft maandelijks zo’n dertigduizend actieve gebruikers in 26 landen in drie werelddelen. De belangrijkste markt is de Benelux, met Frankrijk en Spanje als belangrijkste groeilanden.

Karel Rabaut: “Visma begrijpt onze business en zal ons helpen om verder op te schalen, vooral op het gebied van SaaS.” Beeple blijft vasthouden aan de eigen merknaam. Niet alleen op het gebied van SaaS, maar ook inzake business development, OPS-processen en IT-best practices zal het profiteren van de kennis van Visma.