Visma zet strategische uitbreiding voort met overname Syneton

28 april 2021
Visma zet strategische uitbreiding voort met overname Syneton

Visma, aanbieder van cloudbedrijfsoplossingen, neemt het Belgische Syneton over. Dat is een leverancier van software voor het kantoorbeheer van accountants. Met deze strategische overname, die volgt op de overnames in 2020 van Yuki en Admisol, blijft Visma gestaag groeien in de Belgische accountancy- en ERP-markt.

Syneton werd in 2001 opgericht en biedt kantoorbeheersoftware voor accountantskantoren aan. Het bedrijf met hoofdzetel in Bornem is marktleider met oplossingen als Admin-IS / Admin-Consult voor grote kantoren en met de snelgroeiende cloudoplossing AdminPulse voor kleine en middelgrote kantoren. Deze oplossingen vereenvoudigen en automatiseren de werking van het kantoor op vlak van tijdregistratie, projectmanagement, klantmanagement (CRM), medewerkersmanagement (HRM), contactmanagement en rapportagetools. Syneton heeft 35 medewerkers en bedient als marktleider in België ruim 1.200 accountantskantoren.

“De samenwerking met Visma geeft ons zowel nationaal als internationaal nog meer armslag om ons platform verder uit te bouwen”, zegt Christophe Haan, CEO van Syneton.

John Reynders, Area Director Benelux Visma: “Visma biedt accountants in België al enkele van de meest innovatieve accountancy cloud-oplossingen. We zijn dan ook enorm verheugd met het feit dat nu ook Belgisch marktleider Syneton ervoor kiest om onderdeel te worden van onze groeiende Visma-familie. Doordat de oplossingen complementair zijn en we beide de branche zeer goed kennen, zien we veel mogelijkheden om meerwaarde voor onze klanten te realiseren in deze samenwerking.”

Syneton zet onder de huidige naam de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. De bestaande samenwerkingen en onafhankelijkheid blijven gegarandeerd.

“We maken het makkelijker om informatie uit te wisselen met andere Visma-oplossingen. Zo gaan klanten nog meer voordeel uit hun software halen”, besluit Christophe Haan.

Er zijn geen management wijzigingen met deze overname gemoeid. De transactiewaarde van deze overname wordt niet vrijgegeven.