VOORKOM DAT JE BEDRIJFSKOSTEN DE PAN UIT SWINGEN

7 juni 2022
Tekst
PARTNER CONTENT

Hoe houd je vandaag personeelskosten beheersbaar?
Inflatie is een grote uitdaging voor bedrijven. De automatische loonindexering drijft de kosten op, wat het moeilijker maakt om de voorziene budgetten te doen kloppen. Hoe bescherm je een bedrijf daartegen als CFO?

Op vraag van een van onze Belgische klanten ontwikkelden we de ‘Salary Inflation Swap’, een product op maat. Het zet de vlottende kosten veroorzaakt door kortetermijninflatie om in vaste kosten.
Zo kan je anticiperen op de inflatie over een periode van één jaar, twee jaar of langer. Dat betekent meer zekerheid en een loonbudget zonder onaangename verrassingen.

Naast inflatie zijn er natuurlijk nog andere katten te geselen. Stijgende energieprijzen, dure grondstoffen, de klimaatverandering, geopolitieke onrust… Ze dwingen bedrijven telkens opnieuw om bepaalde kosten te herbekijken. Als CFO moet je manieren vinden om een bedrijf in te dekken tegen deze risico’s.

En dan zijn er uiteraard de noodzakelijke investeringen in onder meer digitalisering, internationalisering, duurzaamheid en innovatie. Die zorgen ervoor dat een bedrijf een versnelling hoger kan schakelen. Het juiste financiële evenwicht bewaren, is geen eenvoudige opdracht.
Een betrouwbare partner kan je daarbij helpen.