Vormgeven aan de thesaurie van 2025

17 oktober 2019
Vormgeven aan de thesaurie van 2025

In de vierde editie van de Journeys to Treasury brengen BNP Paribas, PwC, SAP en de European Association of Corporate Treasurers (EACT) opnieuw hun expertise over thesaurie samen.

De functie van treasurer zal er in 2025 helemaal anders uitzien dan vandaag. De thesaurie wordt steeds relevanter, naarmate het belang van een goed beheer van liquiditeit en internationale risico’s steeds duidelijker wordt op bestuursniveau. Ook de toenemende verbondenheid van de thesaurie met de commerciële aspecten van een bedrijf is een drijfveer. Omdat de invloed van treasurers aan het uitbreiden is, hebben bedrijven nood aan nieuwe vaardigheden. Tegelijkertijd brengt de combinatie van data en nieuwe technologie ook nieuwe opportuniteiten met zich mee.

In de vierde editie van de Journeys to Treasury brengen BNP Paribas, PwC, SAP en de European Association of Corporate Treasurers (EACT) opnieuw hun expertise samen. Zo identificeren ze de prioriteiten van verschillende treasurers om zo de thesaurie van de toekomst in kaart te brengen.

Facilitator van technologie

Naast expert in betalingen en beheer van wisselkoersen transformeert de treasurer tot de facilitator van technologie. Met de toegenomen technologische mogelijkheden hebben treasurers een ongekend vermogen om processen te automatiseren en besluitvorming te verbeteren. Het succes van deze projecten is echter afhankelijk van de beschikbaarheid van kwaliteitsvolle data. Voor het optimaal gebruik van nieuwe technologieën, moeten treasurers en hun partners binnen het bedrijf een data-driven mindset hanteren.

Christian Mnich, VP en hoofd Solutions Management, Treasury en Working Capital Management bij SAP benadrukt: “Om de volledige capaciteit van deze nieuwe toepassingen te benutten, moeten treasurers kijken naar wat hun behoeften zijn. Ze moeten analyseren waar zich zwakke plekken bevinden. Een gebrek aan data verhindert treasurers vaak om aan de basisbehoeften van treasury beheer te voldoen. Laat staan dat ze verder gevorderde capaciteiten kunnen ontwikkelen. Het verbeteren van de volledigheid en betrouwbaarheid van data is daarom een van de belangrijkste prioriteiten aan het worden. Doordat deze data vaak verspreid is doorheen de organisatie, zal dit vaak een brede data-driven mentaliteitsverandering vereisen”.