Privacyverklaring

Wendy Genijn is vicepresident performance management Korian

21 november 2022
Tekst
Peter Ooms

Wendy Genijn maakt bij Korian de stap naar het internationale niveau nadat ze veertien jaar gewerkt heeft voor de Belgische organisatie, waarvan de laatste vijf jaar als cfo.

Korian is een internationale groep met verzorgingscentra, assistentiewoningen, tijdelijke verblijven en thuiszorg, met hoofdkantoor in Parijs. Frankrijk en Duitsland zijn veruit de grootste markten, gevolgd door België, Duitsland, Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In België heeft de groep 120 woonzorgcentra, goed voor 11.700 bewoners. Voor Europa gaat het om 525.000 bewoners.

Evenwicht dienstverlening en kosten

Wendy Genijn staat FDmagazine te woord vanop de Thalys terug naar België. “Ik ben sinds enkele dagen aan de slag in Parijs. De cfo van de groep heeft me gevraagd een nieuwe functie te starten in de groep. Performance management legt de focus op het evenwicht tussen de dienstverlening en de kosten en de cash. Naar verluidt kan de Belgische organisatie op dat vlak de beste papieren voorleggen. Het is nu mijn taak om die best practice bekend te maken in de rest van de organisatie”, zegt Wendy Genijn.

Voor haar komt het er in de eerste plaats op aan te kijken wat al bestaat aan systemen en manieren van aanpak in de verschillende entiteiten. “Ik verzamel eerst informatie en kijk wat goed en minder goed werkt. Daarbij zullen we ongetwijfeld ook snel kleine successen boeken door het laaghangend fruit te plukken.”

Aanpak van samenwerking

In het achterhoofd blijft de mooie prestatie van de Belgische financiële organisatie. “Het gaat om een aanpak waarbij de financiële medewerkers nauw samenwerken met de directeurs van de woonzorgcentra. Financiële medewerkers komen vaak ter plaatse om de lokale situatie goed te begrijpen. Samen met de directeur bedenken ze oplossingen om de dienstverlening te verbeteren en de kosten te drukken. Het gaat meer over een aanpak, een filosofie. Ik besef heel goed dat je die niet zomaar overal kan doorduwen”, zegt Wendy Genijn.

Wendy Genijn heeft een masterdiploma TEW en begon haar carrière als auditor bij EY.