Privacyverklaring

Yep, ook jij kan je betekenisvolle droomjob nu te pakken krijgen!

25 januari 2021
Tekst
PARTNER CONTENT

Alleen bij start-ups zinvolle jobs? Twee keer raden. Ook bij FOD Financiën heeft wat je doet zin. Want zonder centen draait de wereld niet. En dus werkt elke job hier mee aan hetzelfde doel: een beter België. Voor jezelf, voor bedrijven, voor overheden en voor elke burger. Dat alles met de nodige vrijheid en kansen om op jouw manier te blijven groeien. Daar getuigt vandaag Karen Verstappen van het team Employer Branding over.

“Er zijn veel misverstanden over ons”

“Maar die vegen we graag van de tafel! Want zo horen we vaak dingen zoals ‘Alleen maar financiële jobs’, ‘jobs voor mannen in grijze kostuums’, ‘typische 9-to-5-jobs’, ‘Niet voor ambitieuze mensen’ … Allemaal statements die meteen ingeslikt worden wanneer mensen bij ons komen binnengewandeld,” vertelt Karen. “Zelf werk ik ondertussen meer dan acht jaar bij onze FOD en op vlak van innovatie zijn wij nooit blijven stilstaan.”

“Vollebak vooruit”, ook qua aanwervingen

Met meer dan 20.000 man is FOD Financiën een van de grootste werkgevers van het land. “Dan kan je moeilijk blijven stilstaan uiteraard. De komende maanden gaan wij weer ‘vollebak’ vooruit zoals wij graag zeggen. Met meer dan 200 startbaanovereenkomsten is er voor jong talent zeer veel plaats bij ons.” Deze overeenkomsten zijn contracten voor jongeren onder 26 jaar. Ze geven hun de kans om een eerste werkervaring op te doen. “Tegenwoordig staat de arbeidsmarkt vol met vacatures voor kandidaten met meer dan X-aantal jaar ervaring,” bevestigt Karen. “Dat is voor ons geen vereiste. Wij geloven erin dat gemotiveerde mensen de mogelijkheid moeten krijgen om hun carrière een vliegende start te geven. En dat bieden we hun zo dus ook aan!”

Geen uitdaging te min

Om hun vacatures te promoten hebben ze er bij FOD Financiën voor gekozen om een online jobday te organiseren. Deze gaat door op donderdag 11 februari van 10u tot 19u. “Onze eigen website Jobfin zal dienen als platform om alle geïnteresseerden te verwelkomen. Gedurende de hele dag zullen er presentaties te zien zijn. Van algemene informatie over FOD Financiën tot getuigenissen van onze verschillende diensten, er zal van alles te ontdekken zijn. En iedereen is welkom uiteraard!”

Maar er is meer

Met deze grote pot vacatures voor jongeren, zou je denken dat het daarbij blijft. “Nee hoor,” ontkent Karen. “De komende maanden blijven we inzetten op nieuw talent. Er zullen nog meer vacatures verschijnen, ook voor de geïnteresseerden die al wat meer ervaring hebben. Er is voor ieder wat wils!”

“Moraal van dit verhaal: FOD Financiën is zeker nog niet uitgespeeld. Als jij ook op zoek bent naar een betekenisvolle job op mensenmaat, zijn er hier duidelijk kansen voor het grijpen. En yep, wij kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten!”

Meer in het topic: