Supply Chain & Finance: een gespannen relatie?

Supply Chain & Finance: een gespannen relatie?

26 December 2018

Op 24 januari laat FDmagazine 3 experts aan het woord. Zij kennen als geen ander de moeilijke evenwichtsoefening tussen de operationele en financiële activiteiten. Herkenbaar? Laat je inspireren en schrijf je in!

De financiële afdeling leeft al eens op gespannen voet met de operationele departementen die verantwoordelijk zijn voor inkoop, productie en logistiek. Hoe kunnen bedrijven die samenwerking verbeteren? We vragen het aan een expert en twee ervaringsdeskundigen op het FDseminar Supply Chain & Finance.

Professor Bram Desmet stelt voor dat supply chain verantwoordelijken meer gebruik maken van financiële parameters bij hun rapportering naar de bedrijfstop. Het gebruik van de ratio return on capital employed (ROCE) heeft het voordeel dat de verantwoordelijk bij elke operationele beslissing nadenkt over de impact op investeringen en werkkapitaal. Maar zit elke supply chain manager daar wel op te wachten?

Op 24 januari laat FDmagazine 3 experts aan het woord. Zij kennen als geen ander de moeilijke evenwichtsoefening tussen de operationele en financiële activiteiten. De verschillende aanpak deze sprekers hanteren, wordt bepaald door de heersende bedrijfscultuur waarin ze functioneren. Ook de sector waarin zij actief zijn, naast talloze andere omgevingsfactoren, bepalen de samenwerking tussen beide departementen. Hun methodiek is daardoor verschillend, en vormt een inspiratiebron voor anderen.

Op het FDseminar geven we onze finance-community de kans om ideeën en inzichten uit te wisselen over de relatie tussen supply chain en finance.

Wil jij je ook laten inspireren binnen jouw vakgebied? Schrijf je dan snel in!

Ik schrijf me in!

SPREKERS

Wil je het programma nog eens nalezen? Klik dan hier. Onze tarieven kan je hier terugvinden.

Met dank aan onze sponsors

Supply Chain & Finance: een gespannen relatie?