September192019

FDseminar

CFO Conferenz 2019

Sustainable Finance Voorbij het risicodenken. Voor de traditionele cfo zaten zorgen over naleving van regels voor milieu, fiscaliteit, sociale wetgeving e.d. nog in de sfeer van het risicobeheer. Hoofdzaak was het vermijden van conflicten met uiteenlopende stakeholders. Vandaag denken CFO’s meer mee met de business en zien ze vooral opportuniteiten in het zich snel aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Ze denken mee over een integrale duurzame strategie en het potentieel van nieuwe technologieën, markten, …

Speakers

Programma

Donderdag 19 september 2019
11u00-12u00
Ontvangst
16u00-16u30
Koffiepauze
18u30-19u00
Stiltewandeling
19u00-20u00
Opfrismoment
20u00-23u00
Diner at AIRrepublic
23u00
Overnachting in Noordzee Hotel/Strandhotel

Vrijdag 20 september 2019
08u00-09u30
Ontbijt in Noordzee Hotel/Strandhotel
12u00-13u00
Roundtables
13u00-15u00
Lunch at Blueness

Info

Voor bedrijven zoals Solvay of Umicore vertaalt zich dat al in een duurzaamheidsverslag dat volledig geïntegreerd is in het financieel verslag. Maar ook veel kleinere organisaties maken werk van duurzaamheidsverslagen. Die zijn een troef om investeerders aan te trekken. Grote investeerders – zoals het Noorse pensioenfonds – zijn actief op zoek naar duurzame investeringen. Zij schrikken er niet voor terug om beleggingen in bepaalde bedrijven te schrappen, los van hun financieel rendement. Alternatieve financieringen zoals green bonds kunnen alleen als de organisatie in zijn geheel aan een aantal voorwaarden voldoet.

Ook voor consumenten en potentiële werknemers wordt duurzaamheid een toetssteen.

We gaan in gesprek met experten en collega’s cfo’s over hoe zij inpikken op deze trend en hoe ze hun rol spelen in dat scenario.

 

We verwelkomen u graag in Cadzand, de badplaats aan de Nederlandse zijde van het Zwin. Dit nu nog rustige kustdorp met uitzicht op het Belgische Knokke is sinds de komst van de toprestaurants van Sergio Herman in volle expansie. Meer en meer Belgen vinden hun weg naar deze rustgevende badplaats. Wij willen u graag inwijden terwijl we u de mogelijkheid geven om in een exclusief kader te netwerken en te genieten. Op het programma staan enkele inspirerende sprekers en rondetafelgesprekken.

Locatie

Cadzand

Sponsors