Koen Vlayen naar Spronken Group

30 september 2021
Koen Vlayen naar Spronken Group

Na een carrière van veertien jaar bij uitzendbedrijf Actief Groep, maakte Koen Vlayen recent de overstap naar Spronken. Dat is een familiale groep die oplossingen aanbiedt voor specialisten uit de gezondheidszorg en hun patiënten.

Spronken Group heeft een vierhonderdtal medewerkers en is actief vanuit Andorra, België, Frankrijk, Nederland, het VK en de VS, met een negental merken. Spronken Orthopedie, Sprofit en Wellness Kliniek zijn de meest gekende. Ze zijn telkens marktleider in hun segment.

Productengamma

In het productengamma van Spronken Orthopedie zitten naast protheses onder andere braces, steunzolen, rolstoelen en korsetten. Voor de productie van op maat gemaakte protheses en braces doet de groep een beroep op Quality Production. Dat is een apart bedrijf dat vanuit Genk oplossingen aanbiedt op het vlak van technische orthopedie. De groep beheert ook een aantal deelparticipaties in bedrijven die specifieke oplossingen uitwerken, zoals op maat gemaakte orthopedische schoenen of de revalidatieapparaten van Kinetec.

Operationele processen professionaliseren

Daarnaast is Spronken actief in de plastische chirurgie met de Wellness Kliniek in Genk. “Dat concept is uniek. We willen het verder ontwikkelen en uitrollen. Begin oktober ontvangen we de eerste patiënten in onze nieuwe kliniek in Barcelona”, zegt Koen Vlayen.

De familie wil de komende tien jaar twintig nieuwe klinieken openen, eerst in Europa, vervolgens in Azië en Latijns-Amerika. “Die ambitie vind ik heel aantrekkelijk en ken ik ook vanuit mijn Actief-periode. Daarnaast zal ik als cfo nauw betrokken zijn bij het professionaliseren van de operationele processen in heel de groep. Die combinatie was ik de laatste jaren wat kwijt. Nu sta ik weer met de voeten in de aarde en dat vind ik helemaal prima.”

“De ambities van Spronken vind ik aantrekkelijk”

Groot potentieel

Voor hem is het duidelijk dat het bedrijf een groot onderliggend potentieel heeft. “Belangrijk voor het bereiken van dat potentieel is dat we voldoende inzetten op het behouden, ontwikkelen en aantrekken van personeel. We zitten wat dat betreft in een veranderingsfase waarbij de groep onlangs met succes een nieuwe salesorganisatie heeft geïmplementeerd. Mijn taak bestaat er nu in om de backofficeactiviteiten van de verschillende bedrijven vorm te geven, zoals finance, hr, IT, facilities, fleet ... zodat we de groep als geheel beter kunnen ondersteunen in zijn groeistrategie. Er komt een specifieke hr-strategie die gericht is op de groei en ontwikkeling van medewerkers. Daarnaast zullen we uniforme IT-processen uitwerken op basis van het bestaande Navision/Business Central-platform. Tegelijk bouwen we aan een uniforme rapportering en de opzet van een controllingfunctie”, besluit Koen Vlayen.