Leen Geirnaerdt wordt cfo bij House of HR

29 juni 2022
Beeld
House of HR
Leen Geirnaerdt wordt cfo bij House of HR

Leen Geirnaerdt, voormalig CFO van bpost, is aangesteld als nieuwe CFO bij House of HR. Huidig CFO Andres Cano trekt de deur na zeven jaar achter zich dicht op 1 oktober 2022, om persoonlijke redenen. Hij blijft overigens aandeelhouder.

Tijdens Cano’s jaren als CFO steeg de omzet van House of HR van 300 miljoen euro in 2015 naar 2,2 miljard euro in 2021, en breidde het bedrijf uit naar diverse buitenlandse markten. Geirnaerdt zal dit groeiplan verder uitbouwen, en de toekomstambities van House of HR helpen realiseren samen met CEO Rika Coppens en het managementteam.

Terug naar hr

Leen Geirnaerdt neemt op 1 oktober 2022 de fakkel over van huidig cfo Andres Cano. Ze vervoegt House of HR wel al op 1 juli 2022. Drie maanden lang zullen Andres en Leen nauw samenwerken, om een vlotte overgang mogelijk te maken. Leen heeft meer dan tien jaar ervaring als cfo in de hr-sector. Ze was de afgelopen drie jaar cfo bij bpost, en keert nu terug naar de hr-branche. In het verleden werkte Leen onder meer voor de hr-bedrijven USG People en Recruit Holdings (beide gevestigd in Nederland).

Leen Geirnaerdt licht toe dat ze House of HR met belangstelling volgde omwille van “hun unieke gespecialiseerde positionering. De organisatie heeft een ambitieus businessplan, stelt duidelijke doelen en wordt zeer sterk gedreven door resultaten – net zoals ik. Ik sta te popelen om de komende jaren het groeiplan en de verdere ambities van House of HR te helpen verwezenlijken, samen met Rika, de nieuwe meerderheidsaandeelhouder Bain Capital, Naxicap en Conny Vandendriessche, en uiteraard alle PowerHouse en Boutique teams.”

Andres Cano

Ook CFO Andres Cano, die nauw betrokken was bij de selectieprocedure voor zijn opvolger, ziet zijn opvolgster graag komen.

Cano trad in 2015 als CFO in dienst bij House of HR. Na zeven jaren met pendelen tussen Spanje en België, besliste hij onlangs om het bedrijf te verlaten. Zijn bijdrage aan het succes van House of HR de afgelopen jaren was enorm. Als CFO slaagde hij erin om de omzet fors te verhogen – van 300 miljoen euro in 2015 naar 2,2 miljard euro in 2021. Gedurende zijn jaren als CFO kon House of HR de Duitse, Franse en Nederlandse markt aanboren met de overname van TIMEPARTNER en SOLCOM in Duitsland, Abylsen in Frankrijk evenals Covebo, Redmore, Cohedron, Continu Professionals en TMI in Nederland. In totaal speelde hij een rol bij 35 overnames en 7 herfinancieringen/consortia. Mede dankzij Cano is House of HR de laatste jaren een bloeiende organisatie geworden.

Andres Cano blijft overigens betrokken als aandeelhouder en “wenst alle Happy Rebels in de PowerHouses en in groepsondersteunende functies – mijn dierbare collega's bij House of HR – het allerbeste voor de toekomst.”