STUDIO Finance: Mobiliteit. De toekomst van woon-werk verkeer.

2 maart 2021
Tekst
STUDIO FINANCE
STUDIO Finance: Mobiliteit. De toekomst van woon-werk verkeer.

STUDIO Finance brengt per aflevering twee experts samen over een actueel finance-thema. Zij worden geïnterviewd door een bekende radio- of televisiepresentator en geven hun visie op de toekomst.

Lisbeth Imbo interviewt Veronique Derycke CFO (Delaware Consulting International) en Kris Peeters Loyalty Director (JooS Consulting) over mobiliteit en de toekomst van het wagenpark.

De coronacrisis met het veralgemeende thuiswerk zal straks een grote invloed hebben op de manier waarop ondernemingen de mobiliteit van hun mederwerkers organiseren. Die evolutie doorkruist de plannen van bedrijven om op korte termijn hun vloot te transformeren naar elektrische voertuigen. Dat doen ze onder druk van de nieuwe maatregelen die de overheid heeft genomen. De combinatie van minder gereden kilometers, duurdere wagens en nieuwe wetgeving maakt dat fleetmanagers op zoek gaan naar oplossingen. In deze aflevering geven twee ervaringsdeskundigen hun visie op de toekomst van mobiliteit en het woon-werkverkeer.

Over onze gasten:

Veronique Derycke CFO, Delaware Consulting International: Na haar studies TEW startte Veronique haar carrière binnen de bank- en verzekeringssector. Daarna werkte ze een tijd als auditor bij een van de Big Four-kantoren. Ondertussen is meer dan zestien jaar aan de slag als cfo bij Delaware Consulting International, een wereldspeler in ICT-oplossingen.

Kris Peeters Loyalty Director, JooS Consulting: Sinds 2005 Loyalty Director bij detacheringsbedrijf JooS Consulting. Hij startte zijn carrière in de automobielsector. Vanuit zijn passie voor auto’s beheert hij al 15 jaar het wagenpark van meer dan 400 wagens. Gedurende zijn loopbaan zag hij de markt van bedrijfsvoertuigen voortdurend veranderen.