Choice wil 5 miljoen euro ophalen en dan naar Euronext Access

14 oktober 2020
Choice wil 5 miljoen euro ophalen en dan naar Euronext Access

Choice is een gratis persoonlijke tv-gids waarmee gebruikers hun favoriete televisie en video kiezen. In het aanbod zit ook een groepsaankoopdienst voor internet. Het bedrijf lanceert vandaag een nieuwe publieke kapitaalronde. Doelstelling is om vijf miljoen euro op te halen.

“Deze aanbieding en het project van beursgang onderlijnen het dynamisme van dit project en zijn ambitie om wereldwijd toonaangevend te worden als Europees consumer tech bedrijf. Ik geloof er voluit in”, zegt José Zurstrassen, voorzitter van de raad van bestuur van Choice NV. Hij staat bekend als de stichter van Belgacom Skynet en Keytrade. Hij is de laatste tijd vooral actief als investeerder.

“Deze publieke kapitaalronde kadert in de beursgang van Choice NV op Euronext Access die gepland wordt. Door aan de beleggers in deze en de vorige crowdfunding campagnes maandelijks de kans te bieden om uit te stappen en de onderliggende aandelen Choice NV te verkopen op de beurs, wordt investeren in het project heel wat aantrekkelijker. Voor de lange termijn belegger maakt het potentiële cash rendement dat er een extra beloning staat tegenover het risico van een vroege investering in een ambitieus groeibedrijf”, zegt Bart Van Coppenolle, ceo van Choice. Hem kennen we nog als de medeoprichter van Metris. Zijn toenmalige collega Philip Vandormael is nu ook van de partij.

Deze crowdfunding campagne start vandaag en loopt tot maximaal twee maanden na de start van de notering, gepland voor eind oktober. Opvallend: inschrijvingen lopen gewoon via de website van Choice waar geïnteresseerden units kunnen resereven aan 250 euro per stuk. In dat aanbod zitten extra voordelen, maar ook veel voorwaarden met heel wat tekst in kleine lettertjes.

Vorig jaar organiseerde Choice al een eerste publieke kapitaalronde waarbij ruim 2,5 miljoen euro publiek opgehaald werd via Choice co-op CV, bij minder dan 2000 aandeelhouders.