Privacyverklaring

Investeren in Furniture As A Service

11 juli 2024
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Aïssa Laroussi

De Belgische start-up Enky is gespecialiseerd in meubeloplossingen op abonnementsbasis voor bedrijfswerkplekken. Het groeit sterk en breidt internationaal uit. Om de groei te financieren, biedt het bedrijf nu particuliere spaarders de kans om te investeren in kwaliteitsmeubelen met een rendement van zes tot acht procent.

Het kapitaal is gewaarborgd. Het model stelt bedrijven in staat om met minimale cashflow hun werkruimtes in te richten. Tegelijkertijd biedt Enky duurzame oplossingen aan binnen de meubelindustrie, een van de meest vervuilende sectoren.

Aïssa Laroussi, medeoprichter en ceo van Enky: "Maatschappelijk verantwoord ondernemen en de schaarste aan grondstoffen maken dat circulaire oplossingen populair zijn. Ons model biedt bedrijven esthetische, kwalitatieve en ergonomische meubelstukken op abonnementsbasis, duurzaam geproduceerd in Europa."

Investeren zonder cashflow te belasten

Thuiswerk neemt opnieuw af. Tegelijk is er een herwaardering van de fysieke werkplekken. Daardoor merken werkgevers de voordelen van het model op: de vernieuwing van werkplekken zonder de cashflow te belasten. Enky heeft al meer dan vijf miljoen euro aan meubilair geïnstalleerd bij kmo's, multinationals, onderwijsinstellingen, horeca-bedrijven en vastgoedontwikkelaars in België, Zwitserland, Spanje en Frankrijk.

Om de groei te financieren, opent Enky zijn professionele investeerdersplatform nu voor het grote publiek. Aïssa Laroussi legt uit: "Alles verloopt eenvoudig online met respect voor de wetgeving en een instapbedrag van 500 euro. Enky betaalt het kapitaal terug als de eindklant zijn huur niet betaalt."

De testfase van de afgelopen twee maanden was veelbelovend: 300 mensen hebben al 200.000 euro geïnvesteerd in bestaande projecten. Partners weten precies waar ze in investeren, met een rendement dat varieert van zes tot acht procent, afhankelijk van de looptijd van het abonnement.