Privacyverklaring

Lening op eer: Funds For Good Impact viert 10 jaar impact

24 mei 2024
Tekst
Peter Ooms

Funds For Good Impact heeft meer dan 1160 projecten ondersteund en 1330 banen gecreëerd.

De vzw biedt leningen op eer en begeleiding aan ondernemers die geen toegang hebben tot traditionele bankfinanciering. Ze legt de focus op self-made ondernemers en game changers met sociale of milieugerichte projecten.

Kernpunten:

· Impact: In 10 jaar heeft Funds For Good Impact een significante impact gehad op de Belgische economie en samenleving.

· Toegang tot financiering: De lening op eer is een essentieel hulpmiddel voor ondernemers die kampen met kredietbeperkingen, met name in de huidige context van stijgende rentetarieven.

· Begeleiding: Naast financiering biedt de vzw ook waardevolle begeleiding door ervaren vrijwilligers.

· Ecosysteem: Funds For Good Impact werkt samen met een netwerk van partners, waaronder microkredietverstrekkers, investeerders en distributeurs van financiële producten.

· Toekomstplannen: De vzw wil haar steun de komende tien jaar voortzetten en zich richten op specifiek gediscrimineerde groepen. Onder andere thema's zoals vrouwelijk ondernemerschap en landbouwtransitie worden ook ondersteund.

Aanvullende informatie:

· Funds For Good Impact is actief in België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje.

· De vzw heeft onlangs het project Funds For Her gelanceerd om vrouwelijke ondernemers te ondersteunen.

· Met een tweede nieuw project richt zich op de agrarische transitie en ondersteunt ondernemers in regeneratieve tuinbouw.

Patrick Somerhausen, co-ceo van Funds For Good: “Het is de diversiteit van profielen, achtergronden en expertises die de rijkdom en eigenheid van ons impactproject en onze gemeenschap vormt. We doorbreken graag financiële conventies om ze dichter bij de echte economie te brengen. We zijn ervan overtuigd dat we door het samenbrengen van ondernemers, vrijwilligers, spelers uit de sociale financiën en de klassieke financiële wereld, samen een sterke positieve impact kunnen hebben die ten dienste staat van de mens en de planeet.”