Privacyverklaring

Mozzeno Services wordt Fintensy, aanbieder van openbanking

2 juli 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Aurore Delsoir

De Belgische fintech Mozzeno Services verandert zijn naam in Fintensy, maar blijft de naam Mozzeno gebruiken voor zijn snelgroeiende platform voor collaboratieve leningen.

Fintensy gebruikt openbankingprincipes om bedrijven te helpen hun processen te automatiseren en het risico op wanbetaling of fraude te minimaliseren door de banktransacties van klanten direct te classificeren, met hun toestemming en met bescherming van hun privacy. Dit maakt een snelle controle van het beschikbare budget van de klant en een objectieve beoordeling van hun financiële gezondheid mogelijk. Dat is handig voor onder andere leasemaatschappijen, dienstverleners en e-commercebedrijven.

Beoordeling kredietrisico’s

Xavier Laoureux, medeoprichter van Fintensy, licht toe: "We staan aan het begin van de uitrol van openbankingdiensten in Europa, een markt met een groot economisch potentieel. We zijn al in 2020 begonnen met de ontwikkeling van onze diensten op dit gebied en beschikken nu over voldoende gegevens om een effectieve classificatie van banktransacties en beoordeling van kredietrisico's te bieden."

Fintensy biedt vier belangrijke diensten:

  • Easylending: een digitaal leningplatform met aanpasbare API-modules.
  • Lending as a Service: een white-label oplossing voor het integreren van leenaanbiedingen.
  • Digitale verkoop op afbetaling: een gereguleerde oplossing om betalingen te spreiden over meerdere maandelijkse termijnen.
  • Open Banking: tools voor het classificeren van transacties, het berekenen van het beschikbaar budget en kredietscores.