Privacyverklaring

Pierre Harkay wordt ceo van Impact Finance Belgium

17 oktober 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Pierre Harkay

Hij neemt de rol als ceo van Impact Finance Belgium op vanaf 9 december. Pierre Harkay is daarmee de opvolger van Frederik van den Bosch die zijn vertrek bij Impact Finance Belgium al had aangekondigd.

Pierre Harkay is een bekende figuur in het Belgische financiële impactecosysteem. Hij heeft over de jaren heen een diepgaande kennis en begrip van duurzaam en impact investeren ontwikkeld. Hij is momenteel nog de manager ontwikkeling en duurzaamheid van BIO Invest, de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden. Hij leidt een team van acht mensen gespecialiseerd in impactmeting en management, duurzaamheidsrapportage en duurzame adviesdiensten.

BIO Invest is ook een actief lid van Impact Finance Belgium. Pierre Harkay kent dan ook de organisatie en zijn ledengemeenschap goed.

Impactfinanciering versnellen

Pierre Harkay: "Ik vind het geweldig om me bij Impact Finance Belgium aan te sluiten en de inspanningen te leiden om financiën te mobiliseren als een kracht voor het goede. Impact Finance heeft een belangrijk groeipotentieel in België en ik sta te popelen om de komende jaren bij te dragen aan de ontwikkeling van de organisatie. Samen met het team van Impact Finance Belgium en voortbouwend op hun uitstekende werk tot nu toe, wil ik de innovatie van impactfinanciering versnellen, de mobilisatie van bijkomend impactkapitaal mogelijk maken, best practices in impactmeting in de hele sector promoten en onze leden ondersteunen.”

Op twee jaar tijd bouwde zijn voorganger Frederik van den Bosch een team van vijf mensen op en slaagde hij erin een brede waaier aan organisaties te overtuigen om lid te worden van Impact Finance Belgium. Impact Finance Belgium telt vandaag bijna vijftig leden.