TechWolf haalt tien miljoen euro op voor verdere ontwikkeling

10 mei 2022
TechWolf haalt tien miljoen euro op voor verdere ontwikkeling

AI-gedreven Skills Intelligence platform TechWolf haalt tien miljoen euro op in een investeringsronde geleid door Stride.VC, met deelname van Fortino Capital, Acadian Ventures, PMV en bestaande investeerders. Het geld zal gebruikt worden voor de verdere internationale expansie en voor onderzoek en productontwikkeling.

TechWolf werd opgericht in 2018 door Andreas De Neve, Jeroen Van Hautte en Mikaël Wornoo. Ze studeerden toen nog ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Gent. Het bedrijf lost een veelvoorkomend probleem op: ondernemingen hebben te weinig inzicht in de skills van hun medewerkers. Dit leidt tot ondermaats talentmanagement en bemoeilijkt bedrijfstransformatie.

Inzicht in skills

"Met TechWolf willen we mensen in een positie brengen waarin ze zich kunnen ontwikkelen en het meeste kunnen doen met hun talent. We geven werknemers en managers up-to-date inzicht in skills, en bevorderen zo loopbaanontwikkeling en interne mobiliteit. De technologie laat HR toe om een meer strategische rol op te nemen binnen het bedrijf,” zegt Andreas De Neve, CEO van TechWolf.

Mondiale spelers als BP en GE Healthcare zetten de technologie van TechWolf in om automatisch de skills van meer dan 2 miljoen medewerkers in kaart te brengen

Mikaël Wornoo, COO van TechWolf: “Dit proces was voordien heel arbeids-en tijdsintensief. TechWolf klanten hebben nu vlot toegang tot skills data, waardoor ze de capaciteiten van medewerkers makkelijker toekomstbestendig kunnen maken.”

Integratie

Om skills en competenties af te leiden, integreert het platform van TechWolf met MS Teams, Sharepoint, Confluence. Ook andere systemen waar mensen dagelijks mee aan de slag zijn kunnen worden gelinkt. De technologie connecteert met Human Capital Management systemen, Talent Marketplaces en leerplatformen om de volledige skill infrastructuur van bedrijven te stroomlijnen.

"We hebben bewust voor een API-first oplossing gekozen om een infrastructuur te bouwen die alle informatie rond skills binnen bedrijven connecteert," zegt TechWolf's CTO Jeroen Van Hautte. "Ons engineering team draagt actief bij aan de AI-onderzoeksgemeenschap, onder meer door gepubliceerd onderzoek met de Universiteit van Cambridge."

Stroomversnelling

"We zitten in een stroomversnelling wat HR en People Management betreft. Toekomstgerichte organisaties kijken verder dan functietitels en houden steeds meer rekening met de onderliggende skills van mensen. TechWolf heeft hét platform gebouwd om skills beter te benutten binnen de organisatie," zegt Cleo Sham, partner bij Stride.VC.

Eind 2024 wil TechWolf de wereldwijde leider in Skill Intelligence software zijn en 100 miljoen werknemers van skill inzichten voorzien. Dit jaar is TechWolf van plan om 25 mensen aan te nemen over alle afdelingen, waardoor het team van 25 naar 50 medewerkers zal groeien.

Op de foto de stichters van Techwolf (vlnr.): Mikaël Wornoo, Andreas De Neve en Jeroen Van Hautte.