Privacyverklaring

Cyclo Studio schakelt versnelling hoger met nieuwe investeerders

17 oktober 2024
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Van links naar rechts: Jeroen De Wit, Eva Maertens, Enzo Maenhaut en Lotte Vral

De Belgische outdoor spinningketen Cyclo Studio bestaat vijf jaar. Het bedrijf legt sterke groeicijfers voor en richt zich op verdere expansie. Met de toetreding van twee nieuwe investeerders, Jeroen De Wit, oprichter en ceo van Teamleader, en business partner Eva Maertens, zet het bedrijf zijn ambitie kracht bij: een verdrievoudiging van het aantal bezoekers binnen drie jaar.

Versterking door strategische investeerders

Cyclo Studio, opgericht door Enzo Maenhaut in 2019, heeft in vijf jaar tijd vijf vestigingen geopend en zijn omzet in het afgelopen boekjaar verdubbeld. Het bedrijf is winstgevend en klaar voor de volgende groeifase. Na een eerdere investeringsronde waar onder meer Julie Vandenhouweele, ceo van MySueno, en Angelo Van Slycke, Phoenix Belgium, op intekenden, hebben Jeroen De Wit en Eva Maertens nu de aandelen van deze investeerders overgenomen.

Jeroen De Wit en Eva Maertens zijn ervaren ondernemers en trouwe klanten van Cyclo Studio. Hun betrokkenheid gaat verder dan louter financiële steun. “Cyclo Studio groeide uit tot een winstgevend en gezond bedrijf dat klaar is om verder op te schalen”, aldus Jeroen De Wit.

Groei en klantbeleving centraal

Cyclo Studio streeft ernaar om zijn bezoekersaantal in de komende drie jaar te verdrievoudigen. Hiervoor zijn nieuwe vestigingen en een focus op klantbeleving essentieel. De investering van De Wit en Maertens zal worden ingezet voor het versterken van lokale marketing, optimalisatie van de IT-infrastructuur en blijvende investeringen in de kwaliteit van de instructeurs. "We halen ervaren investeerders aan boord. Zij zullen ons helpen om de verdere groei te realiseren”, zegt oprichter Enzo Maenhaut.