Privacyverklaring

Jan Casteels: Head of Logistics & Customer Service EIMEA bij Duracell

28 december 2018
Tekst
Iris De Geest

De financiële afdeling leeft al eens op gespannen voet met de operationele departementen die verantwoordelijk zijn voor inkoop, productie en logistiek. Hoe kunnen bedrijven die samenwerking verbeteren? We vragen het aan een expert en twee ervaringsdeskundigen op het FDseminar Supply Chain & Finance.

Jan Casteels (Duracell): "Wij houden consequent vast aan de 80-20-regel om te bepalen hoe we onze klanten zullen bedienen. Daarbij focussen we op die klanten die het best aan onze criteria voldoen op het vlak van omzet en revenue. Voor Duracell is de cost to serve een van de belangrijkste parameters bij die afweging. Daar komt dus heel wat financiële analyse aan te pas. Die beslissingen hebben een grote impact op de commerciële relaties en daarom is die afdeling ook nauw betrokken bij de afweging".

Op 24 januari laat FDmagazine 3 experts Supply Chain & Finance aan het woord. Zij kennen als geen ander de moeilijke evenwichtsoefening tussen de operationele en financiële activiteiten. De verschillende aanpak die deze sprekers hanteren, wordt bepaald door de heersende bedrijfscultuur waarin ze functioneren. Ook de sector waarin zij actief zijn, naast talloze andere omgevingsfactoren, bepalen de samenwerking tussen beide departementen. Hun methodiek is daardoor verschillend, en vormt een inspiratiebron voor anderen.

Op het FDseminar geven we onze finance-community de kans om ideeën en inzichten uit te wisselen over de relatie tussen supply chain en finance. Is die werkelijk zo gespannen als de vakliteratuur doet uitschijnen?

Discuss & connect! Schrijf je hier in!

Jan Casteels

Wil je het programma nog eens nalezen? Klik dan hier. Onze tarieven kan je hier terugvinden.

Met dank aan onze sponsors

Meer in het topic: