Privacyverklaring

Engie investeert in cashmanagement met AI van Aividens

28 januari 2022
Tekst
Peter Ooms

Aividens biedt een cloudtoepassing aan op basis van AI. Die kan schuldportefeuilles in real time beoordelen en een inningsstrategie bepalen. Engie Belux is intussen de grootste klant van de fintech geworden.

“Meer dan ooit is cash de zuurstof van een onderneming. Het proactieve beheer van de artificiële intelligentieoplossing van Aividens laat ons toe de kasontvangsten te voorspellen en zeer kostbare tijd te besparen bij de optimalisering van ons werkkapitaal en van onze inningsprocedures”, bevestigt Frédéric Schümmer, Head of SSC GBS Finance Belux bij Engie.

“Het Covid-tijdperk heeft aangetoond hoe belangrijk het is om alle bijzonderheden van een commerciële deal te controleren. Verkopen is geen doel op zich. Het gaat er vooral om ervoor te zorgen dat de klant zijn rekeningen op tijd betaalt”, zegt Edouard Beauvois, medeoprichter en CEO van Aividens.

Het Belgische fintechbedrijf Aividens gebruikt artificiële intelligentie om schuldportefeuilles in real time te beoordelen en de gezondheid ervan te voorspellen. Tegelijkertijd bepaalt het de beste inningsstrategie.

Aividens haalt nu 1,5 miljoen euro op bij Faraday Ventures Partners, The Faktory Fund II en finance&invest.brussels. Deze kapitaalsinjectie zal het bedrijf in staat stellen bijkomende medewerkers aan te werven en haar AI-oplossing verder te ontwikkelen. Op die manier kan Aividens het bestaande aanbod uitbreiden, haar activiteiten optimaliseren en haar verkoopprocessen industrialiseren op een internationale schaal.

“Over de hele wereld willen bedrijven het betalingsgedrag van hun klanten kunnen voorspellen en, in het ergste geval, incassoteams kunnen organiseren naargelang het betalingspotentieel van elke debiteur. AiVidens heeft dus een belangrijke plaats in te nemen op de markt en het vertrouwen van onze investeerders zal ons de middelen geven om onze ambities waar te maken.”

Meer in het topic: Edouard BeauvoisAividensEngieFrédéric SchümmerFinance&invest.BrusselsThe FaktoryFaraday