Privacyverklaring

Erik Van den Enden nieuwe chief financial officer van Versuni

10 september 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Erik Van den Enden

Erik Van den Enden rapporteert als nieuwe cfo aan Véronique Pauwels, voorzitter en ceo van Versuni sinds 1 september 2024. Versuni stond tot vorig jaar bekend als Philips Domestic Appliances.

"De benoeming van Erik komt op een moment dat we laser-gefocust zijn op onze missie om de Versuni-business te laten groeien. Erik werd aangesteld omwille van zijn rijke ervaring in transformatie en het beheren van consumentgerichte groei. Ik ben ervan overtuigd dat hij een waardevol lid zal zijn van het Versuni-team. Ik wil ook zijn voorganger Kurt Decat bedanken voor zijn harde werk en wens hem het allerbeste voor de toekomst", zei Véronique Pauwels.

Vroeger cfo Telenet

Erik Van den Enden zal zich richten op het begeleiden van de financiële en bedrijfsstrategie, ter ondersteuning van de duurzame groei op de lange termijn en de waardecreatie van Versuni. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in verschillende sectoren in Europa en opkomende markten, waaronder telecommunicatie en FMCG. Hij vervoegt Versuni van Telenet Group Holding, waar hij recentelijk werkzaam was als Group cfo en head of strategy and M&A.

Daarvoor bekleedde Erik Van den Enden functies op het gebied van financiën, en fusies en overnames bij AB Inbev. Daar gaf hij leiding aan de succesvolle wereldwijde integratie en transformatie van de financiële functie van SAB Miller.