Ilse Geukens benoemd tot CFO van Siemens België

7 februari 2022
Ilse Geukens benoemd tot CFO van Siemens België

Ilse Geukens is de nieuwe CFO van Siemens België. Ze nam de functie op 1 januari 2022 over van Joerg Flath.

In haar beleid zal Ilse Geukens vooral focussen op de verdere digitalisering en automatisering van de financiële processen en waken over de aandacht voor duurzaamheid in de investeringskeuzes van Siemens. Ilse Geukens neemt ook een plek op in de raad van bestuur van Siemens België, die hierdoor meer vrouwen dan mannen telt.

Op 1 januari nam ze de rol van CFO voor Siemens België over van Joerg Flath. Geukens zal haar nieuwe functie combineren met haar huidige rol als financieel verantwoordelijke van Digital Industries voor België-Luxemburg en acting CFO van Siemens Marokko.

Digitalisering en duurzaamheid

De nieuwe CFO zal in haar beleid enerzijds de aandacht vestigen op de verdere digitalisering en automatisering van de financiële processen binnen Siemens. Anderzijds blijft duurzaamheid een belangrijke focus.

Ilse Geukens: “Duurzaamheid zal steeds een bepalende factor zijn in onze investeringen, bijvoorbeeld op het vlak van ons wagenpark of hernieuwbare energie, maar ook in de overweging met welke leveranciers en voor welke bedrijven we werken.”

“Siemens is een bedrijf geënt op een sterke structuur maar geeft daarnaast veel vrijheid voor eigen initiatief, creativiteit en innovatie. Die bedrijfscultuur past goed bij me. Ik wil de verhalen kennen achter de cijfers, weten wat erachter leeft, en zo de juiste keuzes maken voor het welzijn van onze medewerkers, de planeet en de rentabiliteit van Siemens België”, besluit Ilse Geukens.

Gestart bij Siemens Atea

Ilse Geukens startte haar carrière bij Siemens Atea in 1992 en nam in de jaren nadien verschillende financiële verantwoordelijkheden op, onder meer in de telecom- en industriesector, en bij Siemens IT Solutions & Services. Sinds 2013 leidt zij eveneens het financieel luik van de industriële activiteiten in Franstalig Afrika.