Gentse scale-up MobilityPlus haalt een miljoen euro op

18 februari 2021
Gentse scale-up MobilityPlus haalt een miljoen euro op

MobilityPlus speelt in op massale overstap naar elektrische wagenparken. De vraag naar laadoplossingen verdubbelt elk jaar.

De Gentse scale-up biedt slimme laadoplossingen biedt aan voor bedrijven en hun werknemers. MobilityPlus haalt in een eerste kapitaalronde 1 miljoen euro op bij een groep investeerders. Deze kapitaalinjectie zal worden ingezet om verder te groeien in België vanuit Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel, Limburg en Luik en in het Groothertogdom Luxemburg en om de sprong naar Frankrijk en Nederland te maken.

In de groep financierders zitten Concentra, Luc Opdebeeck (ex-HP), Fritz Mertens (ex-Petercam) en Robert Decant (ex-ESAS). “We verwachten dat de vraag naar onze diensten jaarlijks minstens zal verdubbelen. Steeds meer bedrijven komen bij ons aankloppen om hun wagenpark te vergroenen. Met deze kapitaalverhoging zijn we klaar om hierop in te spelen,” aldus Jean-François Cheyns, CEO en oprichter van MobilityPlus.

Het in 2016 opgerichte MobilityPlus biedt bedrijven een full-service dienstenpakket aan van slimme laadinfrastructuur voor elektrische wagens. Volledig merkonafhankelijk, helpt MobilityPlus zijn klanten slimme laadkeuzes te maken: van laadpassen tot de verhuur of verkoop van slimme laadpalen op hun bedrijfsterreinen en bij hun werknemers thuis. Het vertrouwen in elektrische mobiliteit groeit sterk, en dit heeft een rechtstreekse impact op het succes van het bedrijf. Zo verviervoudigde het mobiliteitsbedrijf zijn omzet het voorbije jaar. “Steeds meer ondernemingen maken een prioriteit van duurzame mobiliteit: elk jaar zien we het aantal aanvragen naar slimme laadinfrastructuur meer dan verdubbelen”, licht Jean-François Cheyns (32), CEO en oprichter van MobilityPlus, toe.

De klanten van MobilityPlus zijn zowel kmo’s als grote ondernemingen waarmee ze op lange termijn samenwerken, waaronder EY, Barco, Siemens, Umicore en Willemen Groep.