Privacyverklaring

Kathleen Defreyn nieuwe cfo bij Besix

16 september 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Kathleen Defreyn

Kathleen Defreyn wordt er cfo van Besix Infra en Besix Unitec en hun dochtervennootschappen. Tegelijk leidt ze de ondersteunende activiteiten voor deze vennootschappen, zoals finance, people (hr), legal & insurance, ICT applications en fleet & facilities.

Besix Infra bestaat uit haar dochtervennootschappen Belasco en Besix Infra Nederland. Ze zijn binnen de Besix groep actief in de wegenbouw en infrastructuurwerken in Vlaanderen, Brussel en Nederland. Besix Unitec levert op maat gemaakte oplossingen in ontwerp, engineering en installatie. Daarnaast doen ze onderhoud voor infrastructuur in water, energie, data en mobiliteit.

De gezamenlijke omzet van Besix Infra en Besix Unitec is de jongste vijf jaren verdubbeld. Deze toename is zowel op organische wijze als door overnames gerealiseerd. Vooral de groei van Besix Unitec was zeer sterk. Die kwam er door snel in te spelen op de uitbouw van het glasvezelnetwerk, de toenemende elektrificatie en de digitalisering en automatisering van technische infrastructuurinstallaties.

Ervaring als cfo in bouwbedrijven

Kathleen Defreyn zal zich de volgende jaren vooral toeleggen op het verder begeleiden van de groei. Daarvoor wil ze de processen en de systemen in de verschillende ondersteunende domeinen optimaliseren en verder professionaliseren. “Ik heb al heel wat ervaring opgebouwd als cfo in bouwbedrijven. De gebundelde verantwoordelijkheid over alle ondersteunende domeinen komt goed van pas. Aangezien één van de grote projecten voor de volgende jaren het implementeren van een nieuw ERP systeem is.”

Daarnaast zal ze zich als cfo blijven focussen op de financiële opvolging van de vele projecten. De projecten zijn tenslotte de kern van de activiteiten van Besix Infra en Besix Unitec.

Kathleen Defreyn was hiervoor aan de slag als cfo bij Van Laere. Ze had eerder al ervaring als cfo bij andere bedrijven zoals Viabuild!, Willemen Groep en Franki Construct. Ze begon haar carrière als auditor bij EY.