Lunch Garden krijgt ICG als nieuwe meerderheidsaandeelhouder

15 april 2021
Lunch Garden krijgt ICG als nieuwe meerderheidsaandeelhouder

Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in restaurantketen Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015 in Lunch Garden en zal zich samen met hen inzetten om de succesformule van Lunch Garden in stand te houden.

Lunch Garden presteerde goed voor de pandemie en er wordt verwacht dat de prestaties zullen terugkeren zodra de sector weer open kan. Alle partijen bereiden zich momenteel voor op de heropening van alle 75 vestigingen.

ICG is een beursgenoteerd bedrijf (FTSE100) dat een vermogen beheert van meer dan 47 miljard euro, en ondersteunt de onderneming al een lange tijd, naast haar aanzienlijke ervaring binnen de foodservice-sector in Europa.

Opportuniteit

Een woordvoerder van ICG zegt: "We zijn tevreden dat we deze kans krijgen om het team van Lunch Garden te ondersteunen in hun toekomstige groeitraject; Lunch Garden is zowel een iconisch Belgisch bedrijf als een begrip en we zijn erg enthousiast over de toekomst."

Boost voor de heropening

Dit nieuws is een aanzienlijke boost met het oog op de heropening van de horeca”, zegt Ann Biebuyck, CEO van Lunch Garden.“Het management van Lunch Garden heeft tijdens de sluitingsperiode de strategische lijnen opnieuw uitgetekend en verschillende nieuwe projecten op punt gezet. Met hoofdaandeelhouder ICG als sterke partner aan onze zijde kunnen we onze klanten, leveranciers en teamleden deel gaan laten uitmaken van een gloednieuw Lunch Garden-succesverhaal. Dankzij deze nauwe samenwerking zijn alle puzzelstukjes gelegd om er weer in te vliegen zodra de horeca terug mag openen.

Foto: Shutterstock