Privacyverklaring

“Mijn arbeidsethos pikte ik op bij mijn ondernemende familie”

26 juli 2024
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Victor Laroy

Victor Laroy behaalt deze zomer zijn masterdiploma in Logistiek en Maritiem Management. Voordien sleepte hij al twee bachelordiploma’s in de wacht in Business- en Supplychainmanagement. Op die prestatie is hij trots gezien zijn minder voor de hand liggende technische studieachtergrond in het middelbaar onderwijs. “Ik ben gepassioneerd door het roll-on-roll-offproces in de havens.”

1. Waarover gaat jouw thesis?

Ik onderzoek de verschuiving van lucht- naar zeetransport in de logistieke keten van de farmaceutische sector. Die beweging is volop aan de gang. De belangrijkste drijfveer is niet volume- maar wel waardegedreven. Het transport van hoogwaardige medicijnen voor bijvoorbeeld een kankerbehandeling verloopt via het vliegtuig. Zogenoemde counterproducten zoals pijnstillers passeren steeds meer per boot. De zeegebonden handel ontwikkelt zich snel. Logistieke bedrijven doen de nodige investeringen en verhogen hun betrouwbaarheid, onder andere op het vlak van snelheid. Zodra de logistieke keten is geïnstalleerd, is het effect van macro-economische verstoringen zoals de dreiging in de Rode Zee, verwaarloosbaar op lange termijn. Het zeetransport is goedkoper en biedt schaalvoordelen.

2. Wat doe je naast je studies?

Mijn affiniteit met supplychainmanagement is gegroeid door de ervaring in mijn studentenjob. Ik rij met een lichte bestelwagen de last miles in de logistieke keten als distributeur van medicijnen naar apothekerszaken bij Febelco. Daarnaast woon ik met mijn vriendin op kot in de gezellige Antwerpse studentenbuurt. Al wandelend kom ik tot rust. We verkennen graag samen de stad. Voordien was ik pendelstudent tussen mijn woonplaats Aalter en de campussen in Brugge en Kortrijk. Veel vrije tijd rest er niet, want ik studeer keihard voor mijn diploma en thesis. Dat vraagt opofferingen en inspanningen. Ik ben fier op mijn traject zonder herexamens. Dat arbeidsethos pikte ik op bij mijn ondernemende familie.

3. Waar wil je na je studies werken?

Ik kom bij voorkeur terecht in de logistieke operaties, eerder dan in de consultancywereld, waar je projectmatig handelt. De dagelijkse voeling met de operationele processen boeit me het meest, bijvoorbeeld de opvolging en vormgeving van transportstromen. Dat hoeft niet per se in de haven te zijn. De luchtvaartlogistiek trekt me zelfs nog meer aan. Op termijn zou ik graag een tijdje in het buitenland werken. Mijn vriendin volgt een masteropleiding in Internationale Betrekkingen en Diplomatie. Dat brengt ons misschien over de landsgrenzen.