Privacyverklaring

Tim van Dam nieuwe cfo Benelux Altares Dun & Bradstreet

14 oktober 2024
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Tim van Dam

Sinds 1 oktober heeft Tim van Dam de rol van cfo voor de Beneluxregio bij Altares Dun & Bradstreet op zich genomen. Hij werkte voordien als head of finance Europe bij Domino’s Pizza Nederland. Tim van Dam brengt een brede internationale ervaring mee in financiële strategie en automatisering. Hij volgt Casper de Groot op, die het financiële beleid van de onderneming de afgelopen tien jaar vormgaf.

Focus op automatisering en AI

Van Dam benadrukt het belang van automatisering en kunstmatige intelligentie voor de toekomstige financiële strategie van Altares Dun & Bradstreet. “Ons doel is om interne processen verder te automatiseren en AI in te zetten om onze data-inzichten te verbeteren. We willen zelf volop profiteren van de tools die we onze klanten aanbieden. Voor ons is AI het startpunt, niet het eindpunt”, zegt de nieuwe cfo. Hij benadrukt dat het bedrijf streeft naar geavanceerdere subsystemen voor de accountingprocessen. Deze omvatten onder andere tekstherkenning, automatische coderingen en voorspellende analyses.

Basis versterken en continuïteit waarborgen

Tim van Dam wil eerst een goed begrip krijgen van de bestaande processen vooraleer hij structurele veranderingen doorvoert. "Eerst begrijpen, dan begrepen worden”, zegt hij. Het versterken van de basis staat voorop. Door de huidige processen te optimaliseren, verwacht de cfo dat Altares Dun & Bradstreet zijn efficiëntie verder zal verhogen en meer waarde biedt aan de interne klanten.

De komende maanden zal Casper de Groot zorgen voor een zorgvuldige overdracht van kennis en verantwoordelijkheden. Zo blijft de continuïteit van de financiële strategie gewaarborgd.