Alcopa zorgt voor upgrade van CFO-afdeling

30 september 2019
Alcopa zorgt voor upgrade van CFO-afdeling

Het familiebedrijf investeert in een verbeterde wettelijke consolidatie, managementrapportage, budgettering en planning, disclosure management en IFRS 16. Alcopa doet daarvoor beroep op het Finance Transformation Platform van CCH Tagetik.

De Belgische investeringsmaatschappij Alcopa vooral actief in de autosector is in ruim 18 landen actief via tien portfoliobedrijven. Het heeft voor CCH Tagetik gekozen als oplossing voor de CFO-afdeling om de bedrijfsdynamiek van de groep te ondersteunen.

CCH Tagetik, onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting, levert een transformatieve suite voor wettelijke consolidatie, managementrapportage, budgettering en planning, disclosure management en IFRS 16-processen.

“De Alcopa Group maakte eerder gebruik van SAP BPC, maar besloot over te stappen naar ons Finance Transformation Platform. Hiermee bieden ze hun portfoliobedrijven de vrijheid om hun eigen gedetailleerde operationele rapportage op te zetten, gekoppeld aan de financiële rapportage op groepsniveau. Dit alles zonder data te hoeven dupliceren of over te zetten. Hiermee beschikken ze sneller over gedetailleerde en nauwkeurige inzichten in hun business”, zegt Dorien Roes, General Manager bij Wolters Kluwer CCH Tagetik voor België en Luxemburg.