“Bedrijven hebben nu behoefte aan professioneel cashbeheer”

1 december 2020
Tekst
Partner Content
“Bedrijven hebben nu behoefte aan professioneel cashbeheer”

De coronacrisis werpt vele organisaties in een existentiële crisis. Het aanpakken van mogelijke liquiditeitsproblemen is daarbij de hoogste prioriteit. Keyrus helpt bedrijven om die cash niet alleen op korte termijn te bewaken, maar biedt ook een perspectief voor de lange termijn.

“Cash is niet meer gewoon king maar, zeker in tijden van crisis, de almachtige keizer,” begint Koen Dils, executive managing director Keyrus Belux. Hij verwijst naar de enorme uitdagingen waar bedrijven mee kampen tijdens deze coronacrisis. “Ze moeten hun medewerkers veilig laten werken en zorgen voor de continuïteit en toekomst van het bedrijf terwijl de omzet soms drastisch terugvalt. Cash is dan de sleutel van alles. Cfo’s moeten de juiste balans vinden tussen het besparen van kosten en investeren naar de toekomst toe. Daarbij kunnen ze ondersteuning krijgen van gespecialiseerde tools.”

Keyrus ziet een groeiende vraag van financieel verantwoordelijken om de overstap te maken naar een professioneel cashbeheer. “De nood is nu hoog. Vaak worstelen cfo’s nog met zelfgemaakte rekenbladen. Het grote probleem daarmee is het gebrek aan inzicht in de achterliggende structuur. Het is ook niet eenvoudig om daarmee snelle en accurate simulaties te maken om cruciale beslissingen te ondersteunen. We zien dat klanten nu snel een solide oplossing willen die aan die toestand een einde aan maakt”, zegt Melanie Williams, director Corporate Performance Management van Keyrus.

Tegelijk kijken bedrijven ook vooruit om meer en meer artificiële intelligentie te gaan gebruiken op een combinatie van eigen en externe data. “En met rekenbladen kan dat gewoon niet,” zeg Koen Dils.

Make data matter

Keyrus is net gespecialiseerd in projecten waarin het data uit verschillende bronnen kan omzetten in waardevolle informatie om de business aan te sturen en vooruit te drijven. Dat doet het gewoonlijk aan de hand van bestaande technologieën die het implementeert in functie van de vragen van de klant. Koen Dils: “Dat kan dan gaan om een specifieke oplossing rond cashmanagement, maar vaak zien bedrijven dat toch breder. We bieden niet alleen realtime visibiliteit op de geldstromen, maar helpen ook om te bepalen waar ze kosten kunnen besparen, processen efficiënter maken en uitstaande facturen sneller innen. Het komt eropaan om de data uit de verschillende systemen samen te brengen en te synthetiseren tot diepgaande inzichten waarmee de managers correcte beslissingen kunnen nemen.”

Cash is niet meer gewoon king maar, zeker in tijden van crisis, de almachtige keizer

“Daarbij kunnen we het hele project begeleiden: van bij het bepalen van de digitale strategie, het opzetten van de data-architectuur, het datamanagement tot en met de visualisatie en het effectief uitvoeren van beslissingen. In de pakketten die we de klanten aanraden, bijvoorbeeld CCH Tagetik, zitten al een aantal uitgewerkte oplossingen klaar. Onze klanten kunnen daar op heel korte termijn mee aan de slag en kunnen daarna de volledige oplossing en standaardrapporten blijven aanpassen aan de eigen behoeften. Daarenboven helpen we de klanten op weg naar de volgende stap: artificiële intelligentie en advanced analytics,” zegt Melanie Williams.

Die standaardrapporten maken dat de financiële medewerkers meteen werken aan diepgaande analyses en scenarioplannen voor alle bedrijfsprocessen. “Het resultaat is altijd dat bedrijven betere en transparantere beslissingen nemen op basis van feiten. Zo kan het nu nuttig zijn dat verkopers prioriteit geven aan contracten die snel getekend kunnen worden. Of een firma die de voorraden met een paar percent vermindert… Die kan daarmee soms miljoenen euro’s uitsparen. In die situaties zie je dat data weldegelijk het verschil maakt”, zegt Koen Dils.

Wil je meer weten over Keyrus? Klik hier!