“Beleggen is mijn absolute passie”

1 december 2021
“Beleggen is mijn absolute passie”

Stefanie Huybrechts volgde aan de UC Leuven-Limburg de bachelor business management en de banaba advanced business management. Na haar studies ging ze aan de slag als beleggingsadviseur bij ING.

Eerst koos Stefanie Huybrechts bewust voor een brede, algemene studie. “Ik denk dat niemand op achttien jaar echt weet wat hij of zij graag wil doen. Met de banaba wou ik verder mijn opties verkennen en uitzoeken wat mijn ding was,” vertelt Stefanie Huybrechts. Tijdens die opleiding maakte ze kennis met de beleggingswereld. ‘Dat kwam toevallig. Ik kreeg les over beleggen van iemand die lang in de financiële sector heeft gewerkt en daarover vol passie sprak. Dat vond ik zo interessant dat ik de lesgever bombardeerde met vragen. Hoe meer ik leerde, hoe meer de puzzel in elkaar klikte en ik dacht: dit is wat ik wil!”

Beleggingsadviseur

Via de studentenclub Greenhill Capital stootte Stefanie op een vacature voor beleggingsadviseur bij ING. ‘Ik las dat ze zochten naar “een adviseur, geen verkoper”. Die formulering wekte mijn interesse en na enkele gesprekken werd ik aangenomen.”

De overstap naar het werkleven kwam met de nodige uitdagingen. ‘Er komt plots zoveel op je af en er is een steile leercurve. Dat zorgde voor de nodige stress.” Gelukkig kreeg Stefanie veel ondersteuning en loonde haar harde werk. “De begeleiding was zeer goed. Ik had een werkgever die me volop ondersteunde. Ik leerde veel van mijn baas, die een uitgebreide ervaring had in de beleggingswereld. Hij was ook zeer kritisch, wat mijn ontwikkeling enorm heeft vooruitgeholpen. De job zelf vond ik uitermate boeiend. In het begin moest ik me bewijzen omdat ik nog zo jong was, maar ik genoot van de uitdaging. Ik vond het geweldig om mensen op weg te helpen met hun beleggingen en hun goed, eerlijk advies te geven.”

Studeren en schrijven

Hoewel ze zich goed voelde in haar eerste job, bleef het idee om terug te studeren keer op keer opspelen. “Ik zegde mijn job op en begon aan het postgraduaat vermogensbeheer. Dat was zeker en vast de juiste keuze, ik heb op korte tijd al veel bijgeleerd.”

Daarnaast is Stefanie ook actief als auteur. Ze schrijft columns over finance en beleggen voor Trends en De Vlaamse Federatie van Beleggers. “Dat begon toen ik me kandidaat stelde voor de beursrally van De Tijd. Ze zochten nog jongeren om te volgen tijdens de wedstrijd. Dat gebeurde toevallig en van het een kwam het ander’.

De passie achterna

Stefanie weet nog niet exact welke richting ze uit wil. ‘In de eerste plaats wil ik zo breed mogelijk bijleren en mijn passie voor beleggen botvieren. Ook het schrijven wil ik blijven doen. Ik ben voor de volle honderd procent een die hard beleggingsnerd. Beleggen is voor mij zoveel meer dan een studie of beroep: het is mijn absolute passie.”