Facebook & Libra: Banken beducht voor witwassen

22 oktober 2019
Facebook & Libra: Banken beducht voor witwassen

Als de cryptomunt Libra niet volledig tegemoet komt aan de strenge eisen rond witwassen van de regelgevers dan zullen de banken de samenwerking met Facebook in vraag moeten stellen. Dat zegt Ralph Hamers, CEO van ING, aan de Financial Times.

Instellingen zoals ING treden op als poortwachters tot het financieel systeem. Daardoor kunnen ze moeilijk bankdiensten leveren aan een bedrijf als ze dat het financiële systeem blootstelt aan misdaden. Dat zei Ralph Hamers aan de Financial Times. De krant stelde hem de directe vraag of dat wil zeggen dat banken dan Facebook geen financiële diensten meer zullen bieden. “Ja, dat is wat ik denk,” antwoordde Ralph Hamers.

Facebook heeft intussen al gereageerd op die uitspraak. Het bedandrukt dat de Libra Association (die de internetmunt wil lanceren) aan alle eisen van de regelgevers wil tegemoetkomen. Het internetplatform zal de Libra niet aanbieden als niet alle bedenkingen van de regelgevers zijn aangepakt. Het moet ook alle nodige goedkeuringen verkrijgen.