Privacyverklaring

FDevent Robotics & Finance

5 maart 2020
Tekst
Peter Ooms

Liefst 85 financiële managers namen deel aan een exclusief event over de voordelen van de implementatie van robotics in financiële processen. Een van de sprekers was professor Alexandre Mottrie.

Hij gaf inzicht in de toepassing van chirurgische robots en het effect daarvan op het welzijn van patiënten en de kosten van de gezondheidszorg. De andere sprekers bogen zich over het thema van robotics in finance.

REPORTAGE ROBOTICS IN FINANCE

Frederik Coussée: “In het Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares ontvangen we elke dag driehonderd betalingen die we niet automatisch kunnen verwerken. We lossen de helft daarvan op met de robot. Dat levert een tijdswinst op van twee werkdagen per week.”

Frederik Coussée

Alexandre Mottrie, hoofd van de urologieafdeling OLV Aalst en ceo van Orsi Academy: “Wij geven de chirurgen in opleiding een gedegen voorbereiding vooraleer ze de robot voor de eerste keer gebruiken op mensen”, zegt Alexandre Mottrie. “Dat is nog geen courante praktijk. Jonge chirurgen leren het vak door aanwezig te zijn bij echte operaties en hun eerste ingrepen uit te voeren op levend weefsel van patiënten. Dat vergroot natuurlijk de kans op fouten en het verhoogt de kosten.”

Alexandre Mottrie

Walter Vanherle, BDO Digital: “Process mining is in staat om aan de hand van transactiegegevens, samen met tijdsregistraties, te analyseren hoe een proces precies in elkaar zit. Die kennis is uiterst geschikt als basis voor het programmeren van een administratieve robot.”

Walter Vanherle

Robotprojecten gaan snel

Dominique Galloy, Sigma Conso: “Robotics gaat over innovatie. Mensen vinden dat net goed en worden enthousiast. De implementatie duurt ook niet lang. Je ziet dus snel resultaten en behoudt het enthousiasme.”

V.l.n.r.: Gerben Delis (Unit4), Sander Gansbeke (Winbooks), Johan Van den Bulck (Teroco), Dominique Galloy (Sigma Conso)

“Data zijn een brandstof die niet opgeraakt. Data zijn het nieuwe zeewater. Maar: hoe meer manuele processen, hoe vervuilder de data. Alleen digitale processen maken zuivere data”, zegt Johan Van den Bulck.

Anneleen De Lille

Anneleen De Lille, Better Minds at Work: “Door de komst van nieuwe technologie zullen veel jobs verdwijnen. Er zullen ook veel nieuwe banen ontstaan waarvan we nu nog niet weten hoe die eruitzien. Met authentieke intelligentie maken mensen het verschil. Ze moeten hun specifieke capaciteiten gebruiken. Mensen zijn in staat zichzelf te herprogrammeren, en ze hebben verbeelding, wilskracht, relaties.”

De man die het kruis draag van Jan Fabre

Het nieuwe gebouw van Orsi Academy, opleidingscentrum voor robotchirurgie, kan pronken met enkele kunstwerken van bekende Vlaamse artiesten, zoals De man die het kruis draagt van Jan Fabre.

Een grote opkomst

Het evenement kon rekenen op een ruimte opkomst van 85 financiële managers.

Bezoek aan de robots

De deelnemers namen een kijkje bij de verschillende consoles, die samen een chirurgische robot vormen.

Meer in het topic: