Privacyverklaring

Fortino Capital benoemt Patrick Van Deven tot Operating Partner

27 oktober 2020
Tekst
Peter Ooms

Fortino Capital Partners heeft de Belg Patrick Van Deven aangesteld als Operating Partner. Van Deven, heeft uitgebreide ervaring in Profit and Loss management bij verschillende verkooporganisaties. Zijn grootste expertise ligt in ERP, Analytics en AI.

“Het spreekt voor zich dat we verheugd zijn Patrick te verwelkomen”, zegt Duco Sickinghe, Managing Partner bij Fortino Capital. “Zijn parcours spreekt voor zich, met uitzonderlijke resultaten zowel op zakelijk niveau als op vlak van medewerkerstevredenheid. We kijken er dan ook erg naar uit om te zien wat hij Fortino Capital kan bijbrengen.”

Van Deven bouwde zijn carrière op door toepassingen aan grote ondernemingen te verkopen en te leveren. Na 10 jaar bij softwarestart-up BJL, waar hij begon als ontwikkelaar om uiteindelijk General Manager te worden, werkte hij 15 jaar bij SAS, waar hij tot Managing Director Belux en Zweden wist op te klimmen. Daarna volgden succesvolle periodes bij SAP en C3.ai. Onder zijn leiding haalde SAS Belux de eerste plaats op de Belgische 'Great place to work'-lijst.

“Vanuit mijn eigen achtergrond als developer in een software startup heb ik veel affiniteit met en respect voor het soort techondernemers waar Fortino Capital mee werkt. Dit was dus een kans die ik niet kon laten liggen”, verklaart Patrick Van Deven. “Ik ben bijzonder opgetogen dat ik alles wat ik in de loop der jaren geleerd heb, in hun voordeel zal kunnen aanwenden, om hen te helpen groeien en hun bedrijven, diensten en ideeën te ontwikkelen.”