Fortino stapt in kapitaal van Sigma Conso

16 juni 2020
Fortino stapt in kapitaal van Sigma Conso

De Belgische groei-investeerder Fortino Capital Partners kondigt vandaag aan dat het een aandeel neemt in Sigma Conso.

Dat bedrijf staat bekend om zijn consolidatiesoftware. Intussen profileert het zich steeds meer tot een aanbieder van oplossingen voor corporate performance management.

“Wat ons aantrok in Sigma Conso zijn de goede zakelijke prestaties en de aantrekkelijke perspectieven. Fortino Capital Partners heeft een specifieke voorkeur voor bedrijven die financiële software ontwikkelen. Het eerste was bijvoorbeeld Mobilexpense (zie FD maart 2020). Sigma Conso groeide de laatste jaren aan een tempo van 15 tot 20 procent per jaar. Dat is sneller dan de markt. Het is al heel actief in de Benelux, Frankrijk en Italië en enkele Zuidoost-Aziatische landen. We denken dat we die internationale groei nog kunnen versnellen. Dat zal in de eerste plaats gebeuren door de organisatie en het team te versterken. En dat op alle niveaus.” zegt Filip Van Innis, investment director bij Fortino Capital.

In de raad van bestuur komt er een nieuwe voorzitter met Patrick Van Deven (bekend van bij SAS en SAP). Daarnaast zal ook een nieuwe externe bestuurder met veel sectorkennis in de raad zetelen: Jean De Crane van Isabel Group en eerder Clear2Pay.

“Daarnaast willen we ook de dagelijkse organisatie verbeteren met een nieuwe manager én een versterking van de teams met bijkomende consultants en ontwikkelaars”, zegt Filip Van Innis.

Uitgebreide portfolio van producten en diensten

“We hadden het product- en dienstenportfolio van Sigma Conso al uitgebreid met CPM. Daarmee kunnen bedrijven veel sneller rapporteren wat nu veel gevraagd wordt door bedrijven die met de crisis kampen. Onze software biedt hun ook de mogelijkheid om meerdere scenario’s met elkaar te vergelijken. Het is haast niet te geloven dat vaak grote bedrijven dit nog steeds in rekenbladen deden. Die willen nu een stap vooruitzetten en roepen dan onze hulp in”, zegt Dominique Galloy, ceo en aandeelhouder van Sigma Conso.

Daarnaast vereisten de regelgevers de snelle invoering van de rapporteringsstandaard IXBRL. Daarvoor heeft Sigma Conso onlangs een tool gelanceerd. Met de hulp van Fortino willen het ook snel het netwerk van partners en resellers versterken.

“We gaan ervan uit dat we op die manier onze snelle groei kunnen bestendigen en dat op een organische manier. Daarbij zullen we ook inspelen op mogelijke opportuniteiten tot overnames wanneer die zich voordoen. Op die manier willen we vrij snel kunnen groeien van een omzet van 10 miljoen euro nu naar misschien wel 50 miljoen over enkele jaren.”

“Zo zal Sigma Conso uitgroeien naar een schaal die veel aantrekkelijker is voor andere investeerders”, zegt Filip Van Innis.