Gimv verwerft een meerderheidsbelang in Variass

20 mei 2022
Tekst
Peter Ooms
Gimv verwerft een meerderheidsbelang in Variass

Met deze transactie verstevigt Gimv haar positie in de groeiende markt voor elektronische producten. Daarin is GIMV sinds 2020 actief met Applied Micro Electronics (AME).

Variass ondersteunt internationale OEM klanten door de ontwikkeling en productie van elektronische en mechatronische systemen. Variass richt zich op het “high-mix, low-volume, high-complexity” segment. Het bedrijf ontzorgt klanten op het gebied van productontwikkeling, industrialisatie, (serie)productie, logistiek en lifecycle management. De toegevoegde waarde van Variass uit zich in specifieke technologische kennis, uitgebreide productie- en compliance capaciteiten en een hoge mate van betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit. Hierdoor is het bedrijf een partner geworden voor een veertigtal OEM klanten in medische en industriële sectoren en defensie & security. Het bedrijf heeft ongeveer 140 medewerkers en realiseert een omzet van ca. 45 miljoen euro.

Groei door elektrificatie

Door de toenemende elektrificatie van de samenleving zal de vraag naar elektronische modules en producten sterk toenemen. Met de ondersteuning van Gimv, en een wederzijds strategisch-operationele samenwerking met AME, wil Variass een substantiële groeiversnelling realiseren en de toegevoegde waarde voor klanten verder vergroten. De complementariteit tussen beide bedrijven rond technologie en productiecapaciteiten is daarbij een belangrijke component.

Samenwerking met AME

Henk Smid, CEO van Variass, geeft zijn visie op de nieuwe samenwerking. “Gimv is voor ons de juiste partner naar een succesvolle toekomst door onze strategie en bedrijfsvoering te onderschrijven. Het is een prachtige kans om onze positie te versterken door de samenwerking met AME aan te gaan. Zo kunnen we gelijktijdig de continuïteit van Variass in eigenaarschap te borgen. We zijn sterk complementair aan elkaar op het gebied van Development & Operational Excellence. Daar zullen de klanten van AME en Variass van kunnen profiteren. We werken met hetzelfde productieplatform. Op die manier kunnen we in een sterk veranderende markt vanuit meerdere locaties onze klanten een nog een betere continuïteit bieden.”

Smart Industries Platform

Tom Van de Voorde, Managing Partner Gimv en Head Smart Industries, vult aan: “Met Variass en AME is Gimv goed gepositioneerd om in de komende jaren te profiteren van de verdere elektrificatie van onze samenleving door het ondersteunen van hoogtechnologische industriële klanten met hun producten. De ambitie van beide ondernemingen en de cruciale bijdrage die zij leveren aan de wereld van morgen sluiten goed aan bij de strategie van het Smart Industries-platform. We kijken er erg naar uit om samen met het team onze groeiambities te realiseren.”