Privacyverklaring

Greenyard bouwt schulden af en verstevigt balans

4 augustus 2021
Tekst
Peter Ooms

Greenyard rondt verkoop van Greenyard Prepared Netherlands af en kondigt beëindiging aan van joint venture Bardsley Fruit Enterprises Ltd.

Die beide transacties resulteren in totale verlaging van de netto schuld van ongeveer 25 miljoen euro. Ze hebben geen negatieve impact op aangepaste ebitda.

Schuldafbouw

Greenyard kondigt de voltooiing van twee transacties aan. In de ene verwerft Bardsley Horticulture Ltd alle aandelen van Greenyard Fresh UK Ltd in de joint venture Bardsley Fruit Enterprises Ltd. Als gevolg hiervan zullen beide bedrijven niet langer samenwerken binnen deze joint venture met daarin een verpakkingsfaciliteit voor fruit.

Daarnaast heeft Greenyard, zoals aangekondigd op 14 juni, ook de verkoop afgerond van Greenyard Prepared Netherlands aan Cornerstone Investment Management. Hierbij verwierf laatstgenoemde, in samenwerking met Kartesia, 100% van de aandelen van Greenyard Prepared Netherlands. Dat is actief in de verwerking en de levering van vers geoogste champignons van hoge kwaliteit, in blik en in glas.

Geen effect op vooruitzichten

Greenyard verwacht dat deze transacties geen materieel effect zullen hebben op de aangepaste ebitda van de Groep of de eerder gegeven vooruitzichten. De netto schuldafbouw van ongeveer 25 miljoen euro uit deze transacties zal de balans van Greenyard verder verstevigen.