Horus lanceert boekhoudsoftware met artificiële intelligentie in Vlaanderen

28 mei 2019
Tekst
Peter Ooms
Horus lanceert boekhoudsoftware met artificiële intelligentie in Vlaanderen

Horus wil de komende 5 jaar meer dan 100 000 licenties verkopen aan boekhouders en hun klanten in Vlaanderen.

Het Luikse bedrijf wil zijn groei in België voortzetten. Na het grote succes in Wallonië en Brussel, start het bedrijf in Vlaanderen. Philippe Tailleur, CEO van Horus, legt uit: “Horus won al 350 klanten in 2018 en meer dan 100 in 2019 in Wallonië en Brussel. Onze wil de komende 5 jaar 170 000 licenties verkopen in België, waarvan 60% in Vlaanderen. Om onze strategie te verwezenlijken, plannen we ook aanwervingen in Vlaanderen.”

Artificiële intelligentie en gedragsanalyse

Philippe Tailleur creëerde de boekhoudsoftware Bob in de jaren ’90. “Alle bestaande boekhoudsoftware werd ontwikkeld met technologie van toen .Maar het is onmogelijk om aan de behoeften van boekhouders en hun klanten te voldoen met tools op basis van verouderde technologie. We wilden een antwoord bieden op de veranderde noden. Dus moesten we van nul herbeginnen om boekhouders en bedrijfsleiders toegang te kunnen geven tot hun boekhouding in real time, zodat ze slagvaardig zijn. De Horus-oplossing is als enige de uitdaging aangegaan, gebruik makend van artificiële intelligentie en gedragsanalyse”, besluit hij.

Met Horus Office wordt de rapportering en adviesverlening gemakkelijker. De gedigitaliseerde documenten worden ingebracht in een gedeelde database. Met het Horus-systeem worden de gedigitaliseerde documenten automatisch en instant geboekt, dankzij artificiële intelligentie. De software wijst de boekhouder met een rode kleur op wat hij nog moet doen: nakijken, corrigeren of vervolledigen.