Privacyverklaring

Isabelle Van Iseghem: welk boek leest u op vakantie?

7 augustus 2023
Tekst
Peter Ooms

Elke dag iets goeds

Isabelle Van Iseghem, ceo van Moore Belgium, leest graag, ook al heeft ze er te weinig tijd voor. In het weekend en tijdens de vakanties lukt haar dat beter. “Op reis vertrek ik altijd met een stapel boeken. Dan lees ik op één of twee dagen gemakkelijk een boek uit.”

Wat ze leest, hangt af van haar stemming. Ze geniet van complexere boeken of managementlectuur om zich te laten inspireren. Op andere momenten heeft ze nood aan boeken waarbij ze niet hoeft na te denken. “Dan gaat mijn voorkeur naar iets romantisch of een lichte thriller. Ik lees het liefst op papier. Ik heb het gevoel dat dat ook beter blijft hangen.”

Ze tipt twee boeken die ze tijdens de paasvakantie las en die haar veel inzicht en begrip bijbrachten. Een eerste is Positieve intelligentie van Isabelle Hoebrechts en Gina Peeters. “We spreken altijd over IQ en EQ, maar positieve intelligentie kan echt een enorm verschil maken.

Het gaat erover om in elke dag iets goeds te vinden en met een glimlach op te staan en te gaan slapen. Deze zomer wil ik hun tweede boek Zuurstof voor het brein lezen. Daarin gaan de auteurs dieper in op de impact van positieve intelligentie op de organisatie en het leiderschap.”

Naar de basis van leiderschap

Omringd door slechte bazen van Thomas Erikson betekende ook veel voor Isabelle Van Iseghem. Het boek gaat over de psychologie van samenwerken. “Toen ik het las, waren er een aantal personen met wie het keer op keer moeilijk ging en waarvan ik niet goed wist hoe dat kwam. De auteur beschreef situaties die ik ook meegemaakt had. Erikson geeft niet alleen de valkuilen mee, maar ook tips om er beter mee om te gaan. Ik heb er enkele toegepast en die hadden echt effect.”

Op de stapel ligt ten slotte nog Back to basics in leiderschap van Michel De Coster. “Het is een praktisch boek dat ons eraan herinnert om stil te staan bij de basis. We stretchen onszelf altijd verder en geven veel aandacht aan extraatjes, waardoor we de basis soms vergeten.”

Meer in het topic: