Katoen Natie stapt over naar Oracle Cloud ERP

17 november 2020
Katoen Natie stapt over naar Oracle Cloud ERP

Het Antwerps bedrijf Katoen Natie brengt zijn kernprocessen onder in de SaaS-oplossing Oracle Cloud ERP. Het gaat zowel om finance, procurement als supply chain management.

Katoen Natie, de wereldwijd opererende leverancier van logistieke diensten, gaat zijn financiële en aankoopprocessen beheren en integreren in Oracle Cloud ERP. De strategische keuze voor de SaaS-oplossing van Oracle zal de logistieke dienstverlener helpen om de bedrijfsprocessen van alle entiteiten en activiteiten te optimaliseren. De oplossing moet zorgen voor meer efficiëntie en een kostenreductie, dankzij de snelle en gefaseerde introductie van innovatieve technologieën.

Naadloze organisatie

Katoen Natie levert logistieke en engineering oplossingen, afgestemd op de specifieke situatie van elke klant. Momenteel is Katoen Natie gevestigd in meer dan 30 landen, verspreid over heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië, en breidt het voortdurend uit daar waar duurzame kansen liggen. Het Antwerpse bedrijf is erop gericht om diensten van goede kwaliteit te leveren. Om dit in de toekomst zo te houden, moet het inspelen op veranderingen in de logistieke wereld. In tijden waarin logistieke diensten complexer worden en de druk op de supply chain alleen maar toeneemt, ziet Katoen Natie niet alleen uitdagingen, maar ook kansen. Door de invoering van een performante en innovatieve ERP-oplossing krijgt het management een integraal inzicht in de bedrijfsprocessen en alle activiteiten van de organisatie. Oracle Cloud ERP zorgt voor een intuïtieve, gebruiksvriendelijke, performante, veilige en gelokaliseerde oplossing, die 24/7 wereldwijd beschikbaar is voor alle medewerkers.

Innoveren vanuit de Cloud

Het applicatielandschap van Katoen Natie bestaat momenteel uit on premise ERP-toepassingen van Microsoft en SAP. Katoen Natie besliste om voor een flexibele oplossing te kiezen die snel en eenvoudig te configureren is met de steeds veranderende noden. Katoen Natie opteerde uiteindelijk voor de Oracle ERP Cloud-oplossing.

“Wij zijn als Katoen Natie op weg om één van de meest innovatieve logistieke dienstverleners wereldwijd te worden. Wij kiezen ervoor de diensten anders te organiseren. De stap naar de Cloud past bij onze ambitie en we zijn er trots op dat we deze stap samen met Oracle hebben kunnen zetten", aldus Sophie Van Kerckhove, CEO IT bij Katoen Natie.