Machine learning voor cloud accounting software (Silverfin)

9 september 2021
Machine learning voor cloud accounting software (Silverfin)

Silverfin, een aanbieder van een cloudplatform voor accountants, kondigde de overname aan van machine learning en artificiële intelligence specialist Boltzmann. Zo krijgt het ook de Ludwig Assistant technologie in handen.

De twee bedrijven werken al meer dan twee jaar als partners samen. Ze delen ook een aantal toonaangevende boekhoudklanten in België en het VK.

De Ludwig Assistant van Boltzmann maakt gebruik van machine learning om geautomatiseerde mapping en beoordeling van financiële gegevens mogelijk te maken en is speciaal ontworpen voor het Silverfin-cloudplatform.

Tim Vandecasteele, medeoprichter van Silverfin: “We hebben nauw met hen samengewerkt bij de creatie van de Ludwig Assistant voor Silverfin. Veel van onze boekhoudklanten hebben al uit de eerste hand ervaren welke voordelen het combineren van Silverfin met machine learning van Ludwig Assistant heeft op hun productiviteit. We kijken ernaar uit om voort te bouwen.”

Ken Bastiaensen, medeoprichter van Boltzmann, voegt toe: “We kennen de transformatieve impact machine learning en kunstmatige intelligentie op het accountantsberoep. Het benutten van dat potentieel ervan kan bedrijven productiever kan maken en de snelheid en nauwkeurigheid verbeteren. We hebben al veel klanten van Silverfin geholpen, maar dit is nog maar het begin. Nu kunnen we ons bij het team te voegen om onze expertise te combineren met hun cloud- en boekhoudervaring.”

Silverfin heeft ook bevestigd dat het nieuw kapitaal heeft aangetrokken van investeerder Hg dat zich net specialiseert in accountingsoftware. Het kantoor kwam voor het eerst aan boord in 2020.